Volledige programma Appelpop bekend

04 juli 2016

Guus Meeuwis, Marco Borsato, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat en Crystal Fighters. Op 9 en 10 september staan ze allemaal op de gratis 25e editie van Appelpop. 

Het festival wordt afgesloten door Chef’Special, dat na een lange zomertour in de Verenigde Staten als enige Nederlandse show deze zomer Appelpop op het programma heeft staan. Een blik op het zondagmiddag gepresenteerde programma leert dat de organisatie voor de jubileumeditie van Appelpop een ijzersterke programmering heeft voorzien, waarin diversiteit het codewoord lijkt: met Lil’ Kleine & Ronnie Flex, Douwe Bob, John Coffey, Causes en de eerder genoemde acts is de hele top van de Nederlandse muziekwereld aanwezig. 

Tijdens de inmiddels traditionele programmapresentatie in Tiel is de hele line-up voor de komende editie van Appelpop bekend gemaakt. Zo werd duidelijk dat John Coffey en Peter Pan Speedrock, twee rockbands die beiden dit jaar gaan stoppen, Appelpop als laatste grote festival in hun speelschema’s hebben opgenomen. Ook internationale bands weten Tiel in september te vinden: zo treedt het Britse Crystal Fighters op, reist Alex Vargas af uit Denemarken, komt Balthazar uit België, July Talk uit Canada en Fiddler’s Green uit Duitsland.

Naast de eerder genoemde namen werd nog een lange reeks bands aangekondigd: Lucas Hamming, Fresku, Birth of Joy, HAEVN, Delain en Drive Like Maria. Een knipoog naar de historie van het festival is het programmeren van BB’87, waarvan de bandleden als Beatbusters vele malen op Appelpop speelden in de beginjaren van het festival. Daarnaast biedt Appelpop in 2016 ook weer volop ruimte voor nieuw talent met Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, De Likt, Broederliefde, Indian Askin en Popronde’s OOR Talent, waarvan later bekendzal worden welke band dit is. Lokaal talent wordt vertegenwoordigd door Parel van de Betuwe winnaar Spool en de scholieren van Wish To Be A Star, een lokale talentenjacht voor het goede doel.

Met de programmapresentatie is het vieren van 25 jaar Appelpop echt van start gegaan. “We hebben binnen de programmering echt uitgepakt om met zoveel mogelijk mensen ons jubileum te kunnen vieren”, laat de organisatie weten. “We zijn trots op het programma en op de enthousiaste bijdrage van onze sponsoren en vrijwilligers.” Het festival wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en door een grote groep vrijwilligers, waarvan er tijdens het festival zelfs meer dan 500 actief zijn. 

Volledige line-up:

Marco Borsato // Guus Meeuwis // De Jeugd Van Tegenwoordig // De Staat // Crystal Fighters // Chef'Special // Balthazar // Lil Kleine & Ronnie Flex // Douwe Bob // Alex Vargas // Fiddler's Green // Lucas Hamming // Fresku // John Coffey // Causes Music // Thijs Boontjes Dans- en Showorkest // peter pan speedrock // HAEVN // Birth of Joy // Delain // Broederliefde // JULY TALK // De Likt // Spool // BB'87 // Indian Askin // Drive like Maria // Wish To Be A Star // Popronde's OOR-talent 

Foto: Bart van Heemskerk.

Appelpop