Zomer op Slot Loevestein

20 juni 2016

In juli en augustus is Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen! Neem een kijkje bij de boekenkist in het kasteel, maak je eigen moestuintje, ga mee terug naar de middeleeuwen met de Kasteelschutters of kom elke zondag genieten van muziek onder de boom.

Kist vol verhalen

Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Dat verhaal vertellen we vaak en graag. Maar Loevestein is nog veel meer! In de zomervakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open voor een nieuw verhaal. Kom luisteren in de keuken en ontdek dat niet alles is wat het lijkt. Waarom zaten er gevangenen in de keuken?

9 juli – 4 september: dagelijks

Knutselen in het kasteel

Iedere woensdag om 13.00, 14.00 en 15.00 uur is er een workshop voor de kinderen. Deze zomer zijn er drie verschillende workshops:

Moestuintjes knutselen: plant je zaadjes in potgrond en versier het blik daarna. Vergeet ze thuis geen water te geven! De kosten voor deze workshop zijn € 2,50. Data: 13 juli, 3 augustus & 24 augustus

Placemats kleuren: kleur je eigen placemat en neem hem daarna mee naar huis! Wat is er leuker dan van je eigen gemaakte placemat te eten? De kosten voor deze workshop zijn € 2,50. Data: 20 juli, 10 augustus en 31 augustus.

Keukenschort versieren: versier je eigen keukenschort met textielstiften. Als je thuis weer gaat bakken of koken loop je er weer mooi bij! De kosten voor deze workshop zijn € 5,00. Data: 27 juli &17 augustus.

Daarnaast hebben we ook nog een workshop Maliënkolder maken. Met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder werd gemaakt, kunnen bezoekers op diverse dagen een stoere armband maken en mee naar huis nemen. Leuk voor kinderen en volwassenen. De workshop is doorlopend tussen 13.00 – 16.00 uur en kost € 5,- per persoon. Data: 14, 28, 30 juli en 4, 6, 11, 13, 18, 20 augustus.

Boogschieten 

De Kasteelschutters laten tijdens openingstijden hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog! Daarnaast is er ook nog een wapenvertelling. Leuk voor alle leeftijden. Op 16 juli is de ijzersmid erbij en op 13 augustus nemen de Meyden van Loevestein je mee terug naar de middeleeuwen.

Wanneer: 16 juli & 13 augustus 

Baroen historische kinderactiviteiten 

Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het kasteel en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, zal een nieuwe soldatenlichting plaatsvinden op Slot Loevestein. Leer de handelingen van het laden van het geweer en het vechten in een groep, want vechten doe je niet alleen! Nieuwsgierig? Kom en leer het zelf op zaterdag 6 of zondag 7 augustus!

Wanneer: 6 & 7 augustus

Middeleeuwse muzikant

Weet je wat een schalmei is?
Heb je wel eens een middeleeuwse trompet laten klinken?
Heb je wel eens een lansknecht trom geslagen?

Op zaterdag 9 juli en 20 augustus is de middeleeuwse muzikant Emile van Zeijl op Slot Loevestein. Leer trompet spelen en trommelen, daarnaast kun je verschillende exotische percussie en blaasinstrumenten uit de middeleeuwen zien en horen.

Kom je ook mee lawaai maken?

Wanneer: 9 juli & 20 augustus

Zomeravond BBQ

Schuif deze zomer aan bij onze culinaire BBQ. De hamburgers worden gemaakt van de Rode Geuzen die rond Slot Loevestein grazen. Natuurlijk zullen er ook verschillende soorten vis gegrild worden. Of  geniet van een speklap, kipsaté of een heerlijke braadworst. Lekkere salades, vers fruit, verschillende soorten brood en diverse sauzen maken de BBQ deze avond helemaal compleet. Meer informatie over deze avond staat op onze website: www.slotloevestein.nl.

Wanneer:  31 juli & 14 augustus 

Oudhollandse spellen
Iedere vrijdagmiddag kun je op de Voorburcht steltlopen, hoepelen, koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen en nog veel meer. Ook leuk voor oma’s en opa’s!

Muziek onder de boom
De hele zomer lang is er elke zondagmiddag muziek onder de boom. Iedere zondag zal een andere groep of muzikant hun muziek ten gehore brengen. Kom lekker op ons terras zitten met een verfrissend drankje en een lekker broodje. Geniet van het prachtige uitzicht op het kasteel terwijl je luistert naar de muziek die gemaakt wordt. Kijk op onze website voor het programma.

Toegangsprijs
Volwassenen: € 12,50
Kinderen 4–18 jaar: € 8,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
MK: gratis