Aardbeiendag wordt aardbeienweekend

13 juni 2018

De Aardbeiendag wordt in 2018 een heus Aardbeienweekend. Naast de traditionele Aardbeiendag op zaterdag 16 juni, is er op vrijdag 15 juni een Aardbeienborrel. Ook serveert Brasserie de Poorterij het hele weekend een speciaal aardbeienmenu. 

Het Toeristisch Recreatief Informatie Punt (TRIP) Bommelerwaard heeft weer haar best gedaan om het programma nog aantrekkelijker te maken. Nieuw dit jaar is de bakwedstrijd 'De lekkerste taart van de Bommelerwaard'. Ook kunnen bezoekers een mooie fietsroute rijden langs fruitige plekjes en bezienswaardigheden in de Bommelerwaard.

Het weekend start met de eerste Bommelse Aardbeienborrel. Deze is op vrijdag 15 juni van 16.30 – 19.00 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis op de Markt. Tijdens de borrel, met echte aardbeienhapjes en -drankjes wordt het eerste fust met Bommels Aardbeienbier aangeslagen. Dit bier is door TRIP in samenwerking met Bommelaar Bier ontwikkeld.  Kaarten voor de borrel zijn verkrijgbaar bij het TRIP, Markt 10 in Zaltbommel en kosten €20,-. U kunt de kaarten ook reserveren via info@tripbommelerwaard.nl.

Brasserie De Poorterij heeft voor de Aardbeiendag een speciaal Aardbeienmenu gemaakt. Dit 3‑gangen menu is verkrijgbaar op 15, 16 en 17 juni en kost € 24,50. Voor meer informatie en reserveringen kijk op www.de-poorterij.nl.

Op zaterdag 16 juni is de traditionele Aardbeiendag in Zaltbommel. Het festijn op de Markt begint om 11.00 uur met het feestelijke onthaal van de Aardbeienkoningin Kim van Oijen en haar aardbeienprinsesjes, door Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel en de heer Van der Wal, zakelijk directeur van Kreling Aardbeien en jarenlang steunpilaar voor de Aardbeiendag. Zoals altijd kan iedereen daarna genieten van de heerlijke beschuiten met aardbeien en kan iedereen op de foto met de Aardbeienkoningin. Kinderen kunnen zich laten schminken. Ook is er een markt met streekproducten. Liefhebbers kunnen het echte Bommelse Aardbeienbier proeven. En traditiegetrouw is er het Rad van Fortuin waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.

Nieuw dit jaar is de bakwedstrijd 'De lekkerste taart van de Bommelerwaard'. Alle hobbybakkers van de Bommelerwaard kunnen meedingen naar eeuwige roem en een mooie hoofdprijs. De winnende taart wordt opgenomen in het assortiment van een lokale bakker. Inschrijven voor deze wedstrijd is voor iedereen vanaf 12 jaar en nog mogelijk tot 10 juni a.s. via info@tripbommelerwaard.nl. Kijk op www.tripbommelerwaard.nl voor meer informatie over de wedstrijd. 

Schermafbeelding 2018-06-13 Om 09.02.56