Nieuw boek: Rivierenland - Nederland van Aa tot Waal

29 juni 2018

Water verbindt en verdeelt. In de loop der eeuwen werden de Nederlanders steeds vindingrijker in het nemen en bedwingen van de vele waterbarrières. Zij legden kades, sluizen, stuwen en andere waterwerken aan. “Ware triomfen van ingenieurskunst,” zoals Jac. P. Thijsse het in zijn Verkade-album 'Onze groote rivieren' noemde. 

In het buitenland wordt vooral vol verwondering gekeken naar de Nederlandse aquaducten: die Nederlanders leggen bruggen aan zodat een rivier de straat kan oversteken! Het is natuurlijk ook typische Nederlands om als je op de snelweg rijdt, ergens boven je hoofd een boot voorbij te zien glijden in het onzichtbaar water.

In het schitterend geïllustreerde en vormgegeven Rivierenland vertellen Sunny Jansen en Martin van Lokven het verhaal van samenleven met de rivieren, van strijd, van overwinningen en nederlagen, van profijt en angst en van een geleidelijk gegroeid begrip voor de immense betekenis van het water voor ons leven en onze welvaart. Van dijkgraaf tot binnenschipper, van baggeraar tot politicus, van ingenieur tot recreant: allemaal komen ze aan bod in Rivierenland. Het resultaat is een uniek en veelzijdig portret van een land dat volhardend en creatief leeft met zijn rivieren.

Het boek kost €27,50 en is verkrijgbaar bij de boekhandels in Nederland. 
Uitgever: Uitgeverij Balans