Opening seizoen De Grote Rivieren Heerewaarden

16 maart 2017

Op zondag 2 april opent Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden zijn deuren weer voor een nieuw toeristenseizoen. De toegang is op deze dag gratis.

Nieuw dit jaar is het experimentenlab waar kinderen aan de hand van ‘proefjes’ verrast zullen worden door hun eigen leergierigheid en vindingrijkheid. Verder is er het vernieuwde blotevoetenpad, waar je de sensatie van verschillende natuurlijke ondergronden aan je blote voeten kunt ervaren.

De dag start met een wandeling bij Oud fort St. Andries bij de Sahara (tegen betaling). Om 12.30 komt er een hele speciale Professor om het seizoen officieel te openen. U wilt haar niet missen.

Vaste bezienswaardigheden

Beproefde publiekstrekkers zijn uiteraard ook dit seizoen weer toegankelijk, zoals de authentieke vissersboot (een schokker) die al vanaf de Van Heemstraweg zichtbaar is en waarmee onze voorouders op de Waal op zalm visten. Binnen in het bezoekerscentrum zie je hoe groot zo’n zalm kan worden en in het aquarium zwemt de steur, tegenwoordig een zeldzame vis die wel honderd jaar oud kan worden.

Uniek in ons rivierengebied

Al sinds 1982 biedt De Grote Rivieren informatie over alles wat met het water van de grote rivieren te maken heeft. We helpen jong en oud de rijkdom van onze eigen omgeving te ontdekken. U bent welkom voor een bezoekje, een rondleiding, diverse leuke activiteiten, vergaderingen , familiefeesten en reünies.

Het bezoekerscentrum staat voor ontspanning, vermaak, ontdekking en natuur- en milieueducatie. Een bezoekje meer dan waard en vergeet vooral niet om de kinderen mee te nemen.

U bent van harte welkom op de open dag van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren op zondag 2 april tussen 11.00 en 16.00 uur.