Tips voor de Paasdagen

28 maart 2018

Komend weekend is het Pasen! Een goede gelegenheid om eropuit te gaan met je gezin of partner. In Rivierenland is er tijdens Pasen van alles te zien en doen in de forten, kastelen, natuur, restaurants en op het water. 

 

Op Avontuur bij GeoFort
Kom tijdens het paasweekend van vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april met het hele gezin een dag naar GeoFort. Er zijn allerlei leuke extra activiteiten. Denk aan een virtuele wereldreis op een Perzisch tapijt, digitale paasei-speurtochten, geo-proefjes, lekkere paasbrunches, minecraft speurtochten, historische rondleidingen en gps-tekenen met Generaal Kraijenhoff. In de GeoExperience ga je binnen en buiten het experiment aan met oude en moderne geo-technieken.

 Agenda:

  • Magic Carpet (VR & green screen) – vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag)
  • Proefjes in GeoLab – zaterdag 31 maart
  • Historische Dag & Paasbrunch – zondag 1 april (1e Paasdag)
  • Paasbrunch – maandag 2 april (2e Paasdag)
  • Alle dagen: Minecraft Speurtocht en Paasspeurtocht Digitale Paaseieren


Eieren zoeken in kasteel Ammersoyen
Op beide Paasdagen kunnen kinderen paaseieren schilderen en zoeken in kasteel Ammersoyen. De eieren zijn verstopt op bijzondere plekjes in het hele kasteel. Bijvoorbeeld in kleine nisjes en achter spannende luikjes in de ridderzaal of in de wapenkamer. Een spannende zoektocht dus. Na afloop krijgen de kinderen in de taveerne op vertoon van hun tellijstje een kleine attentie mee naar huis. Let op: reserveren is noodzakelijk.

Pasen Op Ammersoyen Liggend (1000 Px)

 

Wandelen in het Munnikenland
Op maandag 2 april start er om 11.00 uur een stuintocht door het Munnikenland bij Slot Loevestein. De gids van staatsbosbeheer neemt je mee door de uiterwaarden van de Waal. Grote kans dat je rode geuzen en konikpaarden tegenkomt. Leuk voor het hele gezin! De tocht begint bij de parkeerplaats van Slot Loevestein.


Eieren spotten vanaf safarischip De Blauwe Bever
Op eerste paasdag heeft de Paashaas ergens langs de Neder-Rijn eieren verstopt. Hoe leuk is het om die met het safarischip De Blauwe Bever te zoeken? Het schip vertrekt om 14.00 uur vanuit Wageningen (‘t Stek) en is daar omstreeks 16.00 uur weer terug. 


Sportief met Pasen
Een beetje te veel gegeten op eerste paasdag? Op tweede paasdag kun je dat er meteen weer afrennen tijdens de Culemborg CityrunJe kunt kiezen uit 1, 3, 5 of 10 kilometer. 

Culemborg City Run 2016-01 - Groot

 

Brunchen, lunchen en dineren
Bij Pasen hoort een brunch. Veel restaurants in Rivierenland hebben dit weekend speciale paasmenu’s en brunches op de planning staan.

  • Bij Herberg De Engel kun je paasbrunchen op eerste paasdag. Ook op tweede paasdag is de herberg open. Wat er dan op het menu staat? Wat de pot schaft! 
  • Restaurant De Weeghbrug heeft een speciaal paasmenu bestaande uit vier gangen op zaterdag 31 maart en zondag 1 april.
  • Bij Pannenkoekenhuis De Stapelbakker kun je terecht voor een heerlijke paasbrunch op eerste paasdag. Combineer je brunch met een wandeling over Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt. Voor de kleintjes zijn er paaseitjes verstopt en houten paashaasjes om in te kleuren. 
  • Geniet op eerste of tweede Paasdag van een heerlijke Paastea of Paasbrunch bij Oud Vuren.