Spannende escape rooms in Rivierenland

15 maart 2018

Op zoek naar een leuk idee voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeestje of gewoon een leuke activiteit met vrienden? Wij tippen vijf spannende escape rooms in Rivierenland. Lukt het jou en je team om door middel van samenwerken en het oplossen van cryptische aanwijzingen, puzzels en raadsels op tijd te ontsnappen?

Escape Loevestein
Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond, kan ook jij nu proberen om jezelf te bevrijden. In 1621 zat Hugo de Groot, beroemd schrijver en rechtsgeleerde, als krijgsgevangene in Slot Loevestein. Hij las er veel boeken, die werden gebracht in grote zware kisten. Toen de bewakers lakser werden en minder controleerden, greep Hugo zijn kans. Hij verstopte zich in één van de boekenkisten en wist zo uit het slot te ontsnappen. Krijg jij het ook voor elkaar?

Escape Loevestein is een unieke combinatie van vrijetijdsbesteding van nu, maar dan in de historische omgeving van toen. In het gedachtegoed van Hugo de Groot worden de grenzen van tolerantie en vrijheid van meningsuiting opgezocht.

Bommelerw 15Matt Debbie -3790

 

De Binnenpoort
In escape room De Binnenpoort in Culemborg ga je 600 jaar terug in de tijd. Je hebt een enorme schuld opgebouwd in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Culemborg, of toen nog Kuylenburg, is de enige plek waar jij vrij bent van de schuldeisers. Probeer de 35 muntstukken te vinden en poortwachter Tom opent de poorten voor je. Maar schiet wel op, want de schuldeisers zijn dichterbij dan dat je denkt …

27355546_548618012181119_4544368717519963611_o

 

Escape room XL
Bizarre verdwijningen, vreemde geluiden en … een mysterieus meisje: dit is wat je te wachten staat in de Escape room XL in Zoelen. Niemand raakt uitgepraat over de rare dingen die gebeurd zijn tijdens een onopgelost oorlogsexperiment. Betreed de wachtkamer, breng een bezoek aan de dokter en vind de geheime operatiekamer. Lukt het jou om te ontsnappen via de oeroude tunnels? In de Escape room XL raak je verstrikt in een 4 uur durende beleving vol spannende opdrachten. 

Escape -room

 

Moeke Mooren
Bij Moeke Mooren heb je keuze uit drie verschillende escape rooms. In ‘cold case-kamer De Blauwe Sluis’ ga je aan de slag als cold case-team om alsnog de moordzaak aan de Blauwe Sluis op te lossen. Maar treuzel niet, want de verjaringstermijn van de zaak verstrijkt al bijna. Het onderzoek moet dus snel worden afgerond. Weet jij de juiste moordenaar aan te wijzen? Omdat er twee identieke cold case-kamers zijn, kun je ook met twee teams tegelijkertijd tegen elkaar spelen.

Escaperooms 1000

 

War Escape op GeoFort
Beleef een super spannend avontuur op een oud forteiland. Het is oorlog en je zit bij het verzet, maar dan wordt je opgepakt. Je wordt opgesloten in een oud en verlaten fort met smalle gangetjes donkere tunnels en heel veel verborgen kamers. Gebruik samen met je medegevangen je ruimtelijk inzicht en zoek verbanden die jullie helpen ontsnappen. Maar wees snel, want de tijd tikt door! Geo Fort

 

Escape Room 0345
De spanning en adrenaline stijgen als de tijd op de klok afloopt. Tiktak tiktak….  Escape Room 0345 in Asperen biedt een unieke spelervaring waarbij er een beroep gedaan wordt op inzicht, logica, denkend vermogen en vooral samenwerking. Het spelen van een escape room is spannend, onvoorspelbaar en zelfs verslavend. Stap samen met collega’s, vrienden of familie een spelkamer binnen. Jullie hebben een uur de tijd om de oplossing te vinden en de geheimen van de kamer te ontdekken.

Escaperoom 0345-18b