Beleef Buren in teken van Kunst

19 mei 2017

Op zondag 21 mei, wordt in de Oranjestad Buren de 17e Internationale Kunstmarkt gehouden. Zo’n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee inrichten tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied. 

Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten en disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie. Er is alles aangedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars bijeen te brengen. Het is een succesformule geworden.  Buren trekt altijd veel bezoekers, maar tijdens de kunstmarkten in de historische stad komen er duizenden.

De kunstmarkt is gratis toegankelijk zelfs het parkeren is gratis. Wel het verzoek de auto buiten de stadswal, op de daarvoor bestemde parkeerterreinen, te plaatsen.

In Buren als Kunststad zijn op zondag alle winkeltjes, galeries, synagoge, de molen Prins van Oranje en de ambachtelijke kaarsenmakerij geopend. Op zich is Buren, gezien zijn historie, fraaie gebouwen en mooie straatjes altijd een bezoekje waard. Ons advies is dan ook, vergeet uw fototoestel niet mee te nemen De horeca met zijn gezellige terrassen zal u gastvrij ontvangen.

De kunstmarkt begint om 12.00 uur om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer huiswaarts.

Het Museum der Koninklijke Marechaussee, het vroegere Koninklijk Weeshuis, is geopend. Bezoekers hebben die dag 25% korting op de entreeprijs. Kunstmarkt is gratis.

Voor meer informatie: www.kunstmarktburen.nl of www.burenstad.nl