Actie en plezier tijdens festival ‘Operatie Schiphol’ in het Marechausseemuseum

23 mei 2018

Zaterdag 26 mei is het zo ver: dan mag het publiek zich voor het eerst vergapen aan de nieuwste foto-expositie die het Marechausseemuseum in Buren rijk is. Kinderen en jongeren kunnen hun krachten meten tijdens vele activiteiten.

Na enkele jaren van rust staat er weer een tentoonstelling in het Marechausseemuseum in Buren en dat wordt feestelijk gevierd in het weekend van 26 & 27 mei. In de tuin zijn allerlei activiteiten georganiseerd: van een paspoort atelier tot een demonstratie met een ware marechausseehond. Eén ding hebben de activiteiten gemeen: het draait om de Marechaussee op Schiphol. Het grootste werkgebied van de Nederlandse Marechaussee.

Naast een uitgebreid buitenprogramma voor het gezin is er voor de liefhebber de foto-expositie ‘Operatie Schiphol’. Deze staat in het teken van de moderne en vaak jonge Marechaussee op de grootste luchthaven van Nederland (Schiphol). Operatie Schiphol is tot 1 oktober 2018 te zien in het Marechausseemuseum.

Voor meer informatie zie www.marechausseemuseum.nl/festival.

Over het museum
Het Marechausseemuseum is het oudste politiemuseum van Nederland. De collectie van het museum vertelt het verhaal van de oprichting van het Corps Marechaussee in 1814 tot het Wapen der Koninklijke Marechaussee van vandaag. Het museum biedt voor elk wat wils: uniformen, schilderijen, aquarellen, tekeningen, documenten, onderscheidingen, curiosa, schaalmodellen, foto’s en video’s.