Ammersoyen Middeleeuws Bewoond tijdens Pinksterdagen

03 mei 2018

Tijdens de Pinksterdagen op 20 en 21 mei 2018 barst het jaarlijkse middeleeuwse evenement Ammersoyen Middeleeuws Bewoond weer los!

Twee dagen lang logeert de hertog van Gelre in kasteel Ammersoyen en kan het publiek meemaken hoe het leven eruit zag in de middeleeuwen. In en om het kasteel bruist het van de activiteiten en er is een uitgebreid programma voor kinderen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Boordevol programma
De hertog arriveert op Ammersoyen in een stoet paarden en wordt aangekondigd door bazuinblazers en herauten; een prachtig tafereel. Hij heeft zijn hele hofhouding meegenomen! In en om het kasteel kom je tientallen middeleeuwse personages tegen en de vertrekken van het kasteel zijn weer bewoond zoals in de middeleeuwen.

Er is een kampement met keukens en manschappen, een valkenier met roofvogels, zwaardvechters, een markt met vele ambachten zoals een smid en een pottenbakker,  theatervoorstellingen, live muziek, dans en nog veel meer!

Kinderen kunnen allerlei spellen en een speurtocht doen, pijl en boogschieten en deelnemen aan een heuse kinderveldslag. Tussen alle activiteiten door kun je met een hapje en een drankje genieten van de sfeervolle omgeving

Hertog Te Paard - Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

 

Nieuw deze editie
Beleef dit jaar ook van dichtbij hoe kinderen in de middeleeuwen werden opgeleid tot ridder of jonkvrouw. Doorlopend in het programma kun je de lessen bekijken; van borduren en bandweven tot zingen, zwaardvechten en sterrenkunde. 

Datum: zondag 20 en maandag 21 mei (1e en 2e Pinksterdag)
Aanvang: 11.00 - 17.00 uur 
Prijs: e-ticket: €8,50, aan de kassa: €9,50, 0 t/m 3 jaar gratis
Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden
Meer informatie & kaartverkoop: www.middeleeuwsammersoyen.nl