Hij is er weer: de Graskaas Primeur

23 mei 2018

De koeien op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn alweer een paar weken naar buiten toe en dat betekent dat de Graskaas Primeur weer is gemaakt. 

Deze kaas wordt gemaakt van de eerste melk die de koeien geven als ze na een lange winter op stal voor het eerst weer in de wei grazen. Doordat de koeien het verse, onbespoten gras met allerlei kruiden uit de weilanden eten, verandert de samenstelling van de melk. Dit geeft de Graskaas Primeur een heerlijk zachte en romige smaak.

Naast onze naturel Graskaas is er dit jaar ook een 'Wilde Jonker': graskaas met brandnetel, bieslook en honingklaver. Deze kruiden geven de graskaas een lekker frisse smaak mee. Graskaas rijpt ongeveer zes weken en is daarna volop verkrijgbaar in onze Landgoedwinkel, biologische kaas- en delicatessenwinkels en diverse groothandels. Wees er snel bij, want op is op!