Kerk van Heesselt wordt 'kunstoase' op 5 mei

30 april 2018

De kerk van Heesselt wordt omgetoverd tot ‘kunstoase’ tijdens de Tour de Waal. Gerenommeerde kunstenaars Guusje Kaayk, Hans Vernooij, Darja Vos, Soraya van Houwelingen en Dik Kusters tonen hun visie op vrijheid.  Ook zullen kunstwerken van de overleden initiatiefneemster van Tour de Waal, Joyce Bloem, getoond worden. Schrijvers en dichters Marion Bloem (zus van Joyce Bloem), Thom Ummels, Jannie Regnerus en Marcel Vaandrager zullen voordragen uit eigen werk.

Dit alles wordt omlijst door musici Bert van den Brink (orgel), Alan Purves (slagwerk) en Corrie van Binsbergen (jazzgitarist). Rond 12:00 uur gaat de Tour de Waal bij de kerk van start met klokgelui en een toespraak van burgemeester Harry de Vries. De hele middag is de kerk open en kan de toren beklommen worden. Stichting Kerk Heesselt heeft een touwleuning aan laten brengen om veilig naar boven te kunnen lopen. Bij de galmgaten aangekomen is het genieten van het uitzicht. De kerk is een prima vertrekpunt voor een fietsroute. Routes liggen in de kerk. Oranje linten leiden van het kerkje naar de theetuin River Lounge waar je iets lekkers kunt gebruiken. De veldoven van vorig jaar is versierd met oranje linten. Vandaar kun je opstappen op de pont naar Rossum.

Op zaterdag 5 mei vindt het evenement Tour de Waal plaats. In aanloop naar dit evenement plaatsen we elke dag informatie over verschillende onderdelen van het programma. Kijk voor meer informatie op Tourdewaal.nl

Kunst tour de waal