Kersen al te koop tijdens de Pinksteren

14 mei 2018

De eerste kersen zijn al te koop tijdens het aankomend Pinksterweekend. Dit zijn nog niet de echte Betuwse kersen uit de boomgaard, want die zijn nog niet rijp, maar wel kersen uit de Hollandse kassen. In de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (nabij Tiel)  kun je al een voorproefje nemen op al het lekkers dat komen gaat uit het Land van Flipje.

Om in de stemming te komen is er een veilingklok aanwezig. Door deze klok te laten lopen, kun je korting krijgen op je eerste kilo kersen.                 

Waar je deze eerste kersen kunt proeven én kopen? Vanaf zaterdag 19 mei a.s. in de kersenkraam in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (nabij Tiel). De boomgaard ligt ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. Ook goed bereikbaar vanaf de rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen. Openingstijden: 7 dagen per week van 9.00 tot 19.00 uur.

In de kersen kraam kun je ook ander Betuws fruit kopen zoals aardbeien en zacht fruit.

Tevens kunt je genieten van een kop koffie met een eigen gemaakte appeltaart.

Promotie Betuwse Kersen

De kersen zijn een typisch streekproduct uit de Betuwe. De Betuwse kersen zijn overheerlijk, dankzij de vruchtbare rivierklei en het gunstige, gematigde klimaat. Dit maakt dat de Betuwse kersen van de hoogste kwaliteit zijn. Naar verwachting zullen de echte Betuwse kersen uit de boomgaard rijp zijn in de eerste of tweede week van juni.

De derde editie van de Open Kersendagen in de kersenboomgaard D’n Kerkewaerd in Wadenoijen zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 juli. Want zeg nu eerlijk: waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk!

Meer informatie over leuke kersen-weetjes of smaakvolle kersenrecepten vindt u op de website www.betuwekers.nl