Op 8 locaties worden weer Waalbroodjes gedropt

30 april 2018

De dropping van de speciaal gebakken ‘Waalbroodjes’ is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering. Een actie die symbolisch verwijst naar Operatie Manna in het laatste oorlogsjaar, toen Nederland werd bevoorraad met voedselpakketten. Dit jaar zijn deze plaatsen uitgekozen: Herwijnen, Hellouw, Heesselt, Varik, Zennewijnen, Dreumel, Rossum en Zaltbommel.

De broodjes zijn een eigen product uit het gebied. Het biologische graan is afkomst uit de Betuwe en werd gemalen door de molen ‘Prins van Oranje’ in Buren. Bakkerij Bakker uit Herwijnen maakt er 5.000 heerlijke Waalbroodjes van. 

De bemanning van Skydive ENPC is inmiddels al zeer ervaren met de broodjesdroppings. Al vanaf de eerste Tour de Waal zijn ze betrokken bij het evenement. Ook dit keer zullen ze vanuit het vliegtuig met uiterste precisie de broodjes op de juiste plaats laten neerkomen. 

Op zaterdag 5 mei vindt het evenement Tour de Waal plaats. In aanloop naar dit evenement plaatsen we elke dag informatie over verschillende onderdelen van het programma. Kijk voor meer informatie op Tourdewaal.nl