Weer even met de pont van Rossum naar Heesselt

30 april 2018

Net als vorig jaar is het gelukt om voor één dag drie nieuwe veerverbindingen te realiseren over de Waal, tijdens de Tour de Waal op Bevrijdingsdag. Fietsers kunnen zo kortere en interessantere rondjes maken langs alle festival-locaties.

Oudere mensen zullen zich nog herinneren dat er tot 1963 een veerverbinding was tussen Heesselt en Rossum.Dit jaar is het opnieuw zover. Het pontje vertrekt vanuit Heesselt bij theetuin River Lounge (de oude steenfabriek) en vaart naar de ingang van kanaal Sint Andries. Van hieruit kunnen de fietsers via de Kloosterdijk naar Rossum of Heerewaarden.

Ook tussen Hellouw en Zuilichem komt een extra veerverbinding. Bij Varik – Heerewaarden wordt de bestaande pont van UitRwaarde versterkt met een extra boot, om de verwachte toestroom van fietsers snel naar de overkant te kunnen brengen.

Bestaande veerdiensten Tiel-Wamel, Varik-Heerewaarden, Brakel-Herwijnen en Loevestein-Fort Vuren varen volgens de normale dienstregelingen en normale tarieven. De extra pontjes varen van 12:00 – 17:30 uur en kosten € 1,00 per overtocht. Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen en te varen!

Op zaterdag 5 mei vindt het evenement Tour de Waal plaats. In aanloop naar dit evenement plaatsen we elke dag informatie over verschillende onderdelen van het programma. Kijk voor meer informatie op Tourdewaal.nl