IJsbaan op Kerstfair Mariënwaerdt

29 november 2016

Van 8 t/m 11 december organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de 15e Kerstfair. Het landgoed viert dit jubileum met een andere opzet, meer stands én een grote ijsbaan die speciaal voor de Kerstfair is aangelegd.

Groter opgezet

Nieuw dit jaar zijn de grote tenten rondom de Grote Parade, de demonstratiering van het Landgoedfairterrein. In deze tenten kunt u heerlijk winkelen voor de feestdagen. Elke tent heeft een thema; in de éne vind je mode en luxe artikelen, de andere heeft vooral lekkere dingen en twee tenten brengen een verzameling van allerlei winkeltjes. In de eeuwenoude schuren en het koetshuis en op het Kerstplein staan ook weer stands met lekkere, mooie en bijzondere artikelen.

300 m2 IJsbaan

In de Grote Parade bevindt zich de ijsbaan van 300 m2! Hier mag je gratis schaatsen op kunst- of ijshockeyschaatsen. Mocht je deze niet hebben, dan zijn ze ter plekke te huur voor € 3,50 per paar. Opwarmen doe je in de houten Landrover Lodge met iets te eten en te drinken, of bij het kampvuur met uitzicht op de grote kerstboom vol lichtjes.

Mariënwaerdt bakt kerstkoekjes

Magazine Seasons organiseert op vrijdag 9 december een kerstkoekjes wedstrijd. Wanneer je voor 13.00 uur met zelfgebakken kerstkoekjes naar de Kerstfair komt, krijg je gratis entree en maak je kans op een mooie prijs van Seasons en Mariënwaerdt. De jury, bestaande uit culinair redacteur Dosia Brewer en barones Nathalie van Verschuer, maakt om 16.30 uur in de stand van Seasons bekend wie gewonnen heeft.

Kerst-speelkamer voor kinderen

In één van de schuren is dit jaar een gezellige kerstspeelkamer ingericht, waar kinderen kunnen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, zoals aardewerk beschilderen, kerstliedjes meezingen, luisteren naar kerstverhalen van de verhalenverteller, kerstkoekjes bakken en kerstlichtjes maken.

Leuke kerstworkshops

Voor liefhebbers van groen geeft Present Garden een workshop tafelstuk of deurhanger maken voor kerst. Foodies en kokkies kunnen meedoen aan de workshop bakken, of inspiratie opdoen bij de kookdemonstraties in de Heerlijke Kersttent en in de Landgoedwinkel. Op zondag geeft het Betuws Wijndomein een workshop wijnmaken.

Veel sfeer en gezelligheid

Op de Kerstfair staan maar liefst 100 kerstbomen met lichtjes. Alle tenten en schuren zijn in winterse sferen gehuld. Zing mee met de koren en bandjes die elke dag kerstliedjes spelen of rij mee met een arrenslee getrokken door paarden met rinkelend bellentuig. Op zaterdag en zondag bezoekt een hele stoet arrensleeën met authentieke bellentuigen de Kerstfair. Ook Huis Mariënwaerdt, is rijk gedecoreerd in kerstsfeer. Je kunt het bezoeken onder leiding van een gids, die je vertelt over de historie en tradities van het landgoed.

Openingstijden

8 t/m 11 december, elke dag open van 11.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur.

Entree

€ 10,-  p.p., na 17.00 uur: € 8,- p.p. Kinderen van 13 t/m 17 jaar: € 7,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Aangelijnde honden zijn welkom.

Parkeren en vervoer

Gratis parkeren en gratis pendelbus vanaf station Beesd.

Meer informatie