Pontjes Rivierenland zetten opnieuw recordaantal mensen over

07 november 2016

Het record aantal overzettingen van vorig jaar is, ondanks het hoge water in juni, dit jaar wederom verbroken. Dat meldt Uit®waarde.

De 10 recreatieve fiets- en voetveren in het Rivierengebied hebben in 2016: 114.596 passagiers overgezet (2015:108.653). Een verklaring voor het nieuwe record kan onder meer gevonden worden bij het mooie weer in september en het langer doorvaren in deze maand.

De fiets- en voetveren over de Waal: Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben 44.349 passagiers overgezet. De pont Druten-Dodewaard is dit jaar wederom de verbinding waar de meeste personen zijn overgezet (totaal: 17.176).

De Maaspontjes, dit zijn de fiets- en voetveren Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik en Pontje Ham, hebben samen 33.471 vervoerd. Opmerkelijk is dat het pontje Batenburg-Demen ruim 5.000 wandelaars heeft overgezet. Dit heeft alles te maken met de nieuw uitgezette NS wandeltocht Land van Ravenstein.

De Neder-Rijn pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer zette tezamen dit jaar 21.833 passagiers over. De Liniepont (over de Lek) heeft 4.635 personen overgezet. Dit pontje maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en vaart tussen Werk aan het Spoel - Fort Everdingen – Werk aan de Groeneweg.

Het veer Heukelum-Galgenwaard (over de Linge) zette 10.308 passagiers over.

In het voorjaar van 2017 start het nieuwe uitgebreide vaarseizoen. De exacte nieuwe vaardagen en ‑tijden zullen te zijner tijd op www.uiterwaarde.nl bekend worden gemaakt.

OPROEP:
In verband met het uitbreiden van het vaarseizoen zijn we dringend op zoek naar schippers die op de Waal mogen varen en beschikken over een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent. Heeft u zin om ons vrijwilligersteam te komen versterken, neem dan contact met ons op.