Kinderrondleidingen bij Museum Stadskasteel Zaltbommel en Stadsmuurwandeling Zaltbommel op 22 oktober

17 oktober 2016

Op 22 oktober de Gelderse Museumdag. Speciaal voor kinderen organiseert Museum Stadskasteel Zaltbommel een tocht door het museum. Een gids vertelt spannende verhalen over het kasteel en laat allerlei mooie en bijzondere voorwerpen zien uit de museumverzameling. 

Tijdens de tocht maken de kinderen kennis met de stoere en beruchte Maarten van Rossem, de slimme en sluwe Dirk van Haaften en nemen zij een kijkje in de werkkamer van Fiep Westendorp. De toer begint om 13.30u en eindigt om 14.30u.

Deelname aan de rondleiding kost EUR 1,-. Na afloop krijg je nog een glaasje limonade in het museumcafé van het Stadskasteel, Nonnenstraat 5-7, Zaltbommel. Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen. Reserveren kan via info@stadskasteelzaltbommel.nl

700 jaar stadsrechten

In verband met 700 jaar stadsrechten Zaltbommel, worden er naast de stadsfilm op 21 oktober en de expositie in de Poorterij in de maand oktober, ook zaterdag en zondag stadsmuurwandelingen georganiseerd, begeleid door het Gilde van Stadsgidsen.

Op beide dagen is vertrek vanaf het Museum Stadskasteel om 14.00 uur. De gids weet veel interessante en historische verhalen te vertellen over de vesting. Deelname is gratis, maar alléén mogelijk indien u zicht vooraf heeft aangemeld bij TRIP Bommelerwaard op de Markt 10 in Zaltbommel. Dit kan aan de balie bij TRIP, telefonisch via 0418-648774 of via e-mail op info@tripbommelerwaard.nl