Bommelse Zelfplukdagen 2016

12 oktober 2016

In de tweede helft van oktober is het weer voor iedereen mogelijk om zelf appels te komen plukken in een boomgaard in Zaltbommel. De tweede editie van de Bommelse Zelfplukdagen is dit jaar voor het eerst in Zelfplukboomgaard ’t Straatje, tussen Zaltbommel en Gameren.

Als u over de Gamersedijk van Zaltbommel naar Gameren rijdt ziet u de boomgaard even voorbij het Kloosterwiel onder de dijk al liggen.

De Bommelse Zelfplukdagen zijn een initiatief van Wouter van Teeffelen (WTE Fruitadvies) die vorig jaar met Zelfplukboomgaard Spoorveste met de zelfpluk startte. Boomgaard Spoorveste is inmiddels gerooid maar elders in Zaltbommel bleek een alternatief te zijn.

Net als vorig jaar staat in de zelfplukboomgaard het ras Jonagold. Door wat later in oktober te plukken hebben de appels ruim de tijd gehad om goed te rijpen en te kleuren. De boomgaard is niet biologisch gecertificeerd, maar nadat begin mei de boomgaard gepacht is (door ons) zijn daarna uitsluitend en zeer beperkt in de biologische teelt toegelaten middelen tegen schimmels en insecten gebruikt.
De zelfplukdagen zijn op woensdag  19, vrijdag 21, zaterdag 22 oktober en dinsdag 25 woensdag, 26,  donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Op de doordeweekse dagen bent u ’s-middags welkom van 1 tot 17 uur en op zaterdag de gehele dag van 10 tot  uur. Voor een schappelijke prijs mag u net zoveel plukken als u wilt. U betaalt 50 ct per kg en bij 25 kg of meer 40 ct per kg. Ook is er Bommels Appelsap verkrijgbaar.

Veel meer informatie is te vinden op de website www.zelfplukboomgaard.nl. Ook op de gelijknamige Facebook-pagina zelfplukboomgaard is informatie en nieuws te vinden.