Landgoed Mariënwaerdt bijzonder decor muzikale hoogtepunten

07 oktober 2016

Na een succesvolle eerste editie van ‘Muziek op het Landgoed’ vormt het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd komend seizoen opnieuw het bijzondere decor voor een concertserie. De brede variatie aan klassieke uitvoeringen in de concertserie ‘Muziek op het landgoed’ past bij de diverse jaargetijden. Mariënwaerdt biedt bezoekers een aangenaam verpozen doordat ze kunnen genieten van onder meer een meezingopera of een strijkersensemble, een kinderkoor, klassiekers uit ‘The American Songbook’ of hoogtepunten uit de Matthäus Passion. De concerten zijn los of in een passe-partout arrangement te boeken; een diner of verblijf op het landgoed maakt van iedere voorstelling een avondvullend programma. Kaarten zijn verkrijgbaar op http://www.theaterkantoor.nl/muziekophetlandgoed/

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van de familie Van Verschuer en wordt inmiddels beheerd door de negende generatie. De samenwerking met professionele musici uit de wijde omgeving maakt het mogelijk om het bijzondere van dit landgoed voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Muziek op het Landgoed            

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd is een prachtige oase van natuur, rust en ruimte. “Op deze magische plek waan je je even in een andere wereld. De klank van klassieke muziek past bij de natuurlijke stilte, ze versterkt die romantiek van natuur en weids landschap,” vertellen gastheer en -vrouw van het landgoed, Frans en Nathalie van Verschuer-des Tombes. “Wij zijn daarom heel blij dat er een nieuwe concertreeks is samengesteld door La Sopera en Theaterkantoor.nl.” Bij ieder concert worden bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee. Alle concerten vinden plaats in de Hooge Schuur op het landgoed en aansluitend bestaat de mogelijkheid na te genieten van een driegangendiner in brasserie Marie.

Gevarieerd programma

Tijdens de tweede editie van ‘Muziek op het Landgoed’ wordt een viertal concerten op zondagmiddag georganiseerd. Het door het publiek te vormen projectkoor ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ wordt begeleid door sopraan Maaike Widdershoven en vormt samen met ‘Het Strijkkwartet’ de basis voor de meezingopera op zondag 6 november. Het Culemborgs Mannenkoor presenteert op zondag 20 november de Sint-Nicolaas Cantate van Bernard Zweers. Het mannenkoor laat zich omlijsten door diverse kinderkoren uit de regio, muzikaal begeleid door pianist Jos Rodermans. Op zondag 18 december een middag vol klassiekers uit The American Songbook – in kerstsfeer en met een intieme bezetting van zangers, piano en contrabas. De drie concerten van het winterseizoen krijgen met Pasen een vervolg. Op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2017 worden de hoogtepunten uit de Matthäus Passion vertolkt en omlijst door het Betuws strijkersensemble ‘Jetset’, aangevuld met vertellingen van acteur Michiel Kerbosch vanuit het perspectief van Jozef de timmerman, de vader van Jezus.