Eerste weekend herfstvakantie is het riddertijd op kasteel Ammersoyen!

10 oktober 2017

Altijd al willen weten hoe het leven van een ridder er uitzag? In het eerste weekend van de herfstvakantie kun je het beleven in kasteel Ammersoyen tijdens het familie evenement Riddertijd!

Ridders met hun jonkvrouwen laten de riddertijd herleven en er is van alles te doen. Pas een harnas, bekijk de wapens in de ridderzaal, luister naar de verhalen en ga met de ridders op de foto. Een paar keer per dag laten de ridders zien hoe een echt zwaardgevecht eraan toeging!

In het kasteel zijn ook kunstenaars te vinden met een schildersatelier. Ridders lieten zich maar al te graag vastleggen op doek. Bekijk hoe schilders in de middeleeuwen verf maakten en hoe er geschilderd werd.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals letters verluchten, kalligraferen, weven en spelletjes die de ridders vroeger zelf ook deden. Er zijn ook muzikanten en je kunt oude muziekinstrumenten uitproberen.

De taveerne is geopend voor een drankje en een versnapering. In de kasteelwinkel zijn allerlei ridderartikelen voor kinderen te vinden.

Alle activiteiten, behalve de zwaardgevechten, vinden binnen in het kasteel plaats.

Datum: zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober

Tijd: doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree: met e-ticket 8,50 euro, aan de kassa: 9,50 euro. 0 t/m 3 jaar gratis,
museumkaarthouders en donateurs GLK gratis op vertoon van pas.

Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie en kaartverkoop: www.glk.nl/ammersoyen