7x uit eten in Rivierenland

09 oktober 2018

Wie houdt er niet van lekker eten en uit eten gaan? Het culinaire aanbod in Rivierenland is even gevarieerd als Rivierenland zelf. Wij tippen 7 restaurants waar je terecht kunt voor een romantisch diner, etentje met vrienden, makkelijke maaltijd of een kindermenu. 


PrinsHeerlijk
Restaurant PrinsHeerlijk zit gevestigd in een pittoresk stadsboerderijtje in Geldermalsen. Iedereen is er welkom van gezinnen tot zakenmensen! Het leuke aan PrinsHeelijk is dat je halve porties kunt bestellen en zo dus meerdere gerechtjes kunt proeven: het SamSam concept! Er is altijd een goede melange tussen vlees, vegetarisch en vis en wat simpelere en luxere gerechten.

Schermafbeelding 2018-10-09 Om 11.27.11

 

Brasserie Marie
In een oude vloedschuur op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vind je Brasserie Marie. Vroeger was deze vloedschuur een veilige plaats voor het vee, als Mariënwaerdt overstroomde. Tegenwoordig geniet je er van een heerlijk diner, bereid met de verse – en zo veel mogelijk – biologische producten van het landgoed. Specialiteit is het vlees van de eigen Oudhollandse Lakenvelders. Deze authentieke schuur met hip interieur leent zich uitstekend voor een romantisch avondje uit.

Caatje aan de Lek
Caatje aan de Lek vind je in Culemborg bij fort Werk aan het Spoel. Bij Caatje zijn ze dol op grillen en roken en dan het liefst met producten uit de streek. Zo worden de hamburgers gemaakt van Waardse rund: de koeien die in de uiterwaarden lopen. Natuurlijk zijn er ook genoeg alternatieven voor niet vleeseters. Een aanrader is de plukplank: een borrelplank die je zowel als voorafje kunt bestellen of bij de borrel. Op de plank vind je alle huisspecialiteiten zoals zelf gerookte zalm, kippetjes en biefstuk geserveerd met truffelmayonaise. Lekker!

Schermafbeelding 2018-10-09 Om 11.40.26

 

De Kletskop
Bekend om de grote porties, gastvrijheid, lekker stoelen om op te zitten én de uitgebreide schnitzelkaart; restaurant De Kletskop in Asch. Je kunt kiezen uit maar liefst vier verschillende schnitzels met allerlei garnituren en sauzen. Er is zelfs een schnitzel van 1 kilo! Verder is de keuken Hollands. Tip: je kunt ook eten afhalen bij De Kletskop.  

’t VeerHuys Beusichem
In een prachtig historisch pand aan de rivier de Lek in Beusichem zit hotel-restaurant ’t VeerHuys. Eigenaren Vincent en Hanneke zijn het restaurant gestart om eens iets anders te doen voor ouders en hun kids dan een traditioneel pannenkoekenhuis. Er is flink wat te kiezen, want op de kaart staan een heleboel vlees-, vis- en vegagerechten, pannenkoeken en maaltijdsalades. Voor de kinderen is er een speciale kinderkaart en bij het bestellen mogen ze een cadeautje uitzoeken. Zijn ze uitgegeten? Dan vermaken ze zich uitstekend in de kinderspeelhoek!

Schermafbeelding 2018-10-09 Om 11.12.18

 

De Zoelensche Brug
In een voormalig tolhuis aan de rivier de Linge kookt De Zoelensche Brug met de mooiste en lekkerste producten uit de streek. In de keuken worden deze échte Betuwse streekproducten, zoals appels, gecombineerd met Aziatische smaken. Zo staat er nu een zalmrilette op de kaart met wasabicreme, kaviaar, limoenblad, groene appel en appelcider.

Het Huis van de Stad
Het Huis van de Stad in Culemborg is geen restaurant, maar je kunt er wél eten op afspraak. Denk bijvoorbeeld aan een privédiner, walking diner, maar je kunt er ook een feest of borrel organiseren. Chefkok Laurent Schandrin bedenkt graag een menu passend bij je wensen. Het Huis van de Stad probeert altijd te verrassen met nieuwe aankleding en smaken. De keuken is honderd procent Frans, met een regionale toon. Alles zo duurzaam, bewust en biologisch mogelijk!

Schermafbeelding 2018-10-09 Om 11.15.26