Betuws Wijndomein 3e beste wijnmaker van Nederland en België!

22 september 2016

Betuws Wijndomein verdient prijzen op verschillende wijnkeuringen. “Een kroon op mijn harde werken” zegt wijnboer Diederik Beker. Beker scoort goed in alle wijncategorieën en eindigt in het eindklassement als 3e beste wijnmaker van Nederland en België. Graag wil hij bij deze ook de vele wijngaard-vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de oogst van 2015!

Wijnkeuring medailles

Betuws Wijndomein ontving eerder deze week een Gouden Medaille voor LingeWit Sauvi 2015 op de internationale wijnkeuring van Berlijn. Op de wijnkeuring van de Lage Landen ontvangt het Wijndomein een Zilveren Medaille voor zijn Cuvee ‘Hollandsche Meesters’ Wit 2015, die hij het maakte voor Intense Wines. Daarnaast ontvangt de Gelderse wijnmaker nog vijf Bronzen Medailles voor; LingeParel Rosé 2015, LingeRood Cuvee Barrique 2014, LingeWit Johanniter 2015, LingeWit Johanniter ‘Tete de Cuvee 2015′ en LingeWit Cuvee ’Oud London 2015′.

Château voor Buren

De medailles van de wijnkeuring van de Lage Landen werden uitgereikt in de St. Lambertuskerk in het pittoreske stadje Buren, tijdens het wijnevenement Château voor Buren. Voorzitter van de keuring, Lars Daniëls, was zeer te spreken over de kwaliteit van de Nederlandse wijnen. De Nederlandse wijnen worden jaar na jaar beter, en dienen nu echt serieus genomen te worden. “Alle wijnen die ik instuurde, scoorde 78 punten of hoger op schaal van 100, een reslutaat waar ik zeer trots op mag zijn” aldus wijnmaker Diederik.

De wijngaard

Nieuwsgierig naar hoe de prijswinnende wijnen smaken? Kom dan gerust langs op het Domein! Het Domein is iedere vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Of kijk op www.betuwswijndomein.nl en ontdek wat er nog meer te beleven is in de wijngaard