Buren in het teken van Kunst

02 september 2016

Oranjestadje Buren, met zijn 16e  Kunstmarkt en het zevende Jazzfestival, in het teken van de Kunst. Zo’n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland komen naar Buren om de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee in te richten als grootste openlucht expositieruimte van het Rivierengebied.

Kunst & jazz

Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten en disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende soorten en stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout, steen en brons, smeedwerk, grafische technieken en fotografie. Er is alles aan gedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars bijeen te brengen, waar bij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Ook Jazz- liefhebbers kunnen die dag genieten van een groot aantal bekende Jazz-orkesten in het stadje. Naast dat het open-monumentendag is kan er volop worden genoten van de diverse soorten Jazz-muziek, op diverse pleinen en in de binnentuin van Koffie en Kunst.

Zowel de kunstmarkt als Jazz in de binnenstad is gratis, zelfs het parkeren in Buren is gratis. Wel is het verzoek aan de bezoekers de auto buiten de stadswallen te parkeren op de daarvoor bestemde locaties.

In Buren zijn op die zondag alle winkeltjes, galeries, synagoge, Kaarsenmakerij en de Korenmolen De Prins van Oranje geopend.  Buren moet je beleven. Gezien de historie van het stadje, de fraaie gebouwen en mooie straatjes is Buren altijd een bezoekje waarde. De horeca met zijn gezellige terrassen zal u, net als de organisatoren van de twee genoemde evenementen, gastvrij ontvangen.

Meer informatie

Beleef Buren begint om 12.00 uur en om 17.00 uur keren muzikanten en kunstenaars weer huiswaarts. Bezoekers aan het Museum der Koninklijke Marechaussee hebben op die dag 25% korting op de entreeprijs. Kunstmarkt en Jazz zijn gratis. Voor meer informatie: www.kunstmarktburen.nl of www.burenstad.nl telefoon 06-50651492