De Ridders van Gelre naar Kasteel Ammersoyen

20 september 2016

Omroep Gelderland zendt sinds begin deze maand iedere maandagavond het tv-programma 'Ridders van Gelre' uit. In dat programma gaan de beide Ridders Bas Steman en René Arendsen op zoek naar de rijke geschiedenis van Gelderland. Elke maandag is er een ander thema. De tv-uitzending is van 17.20 tot 17.50 uur en het programma wordt ieder uur herhaald. De zaterdag erna is er telkens een Gelredag op een van de locaties die in de tv-uitzending aan bod kwamen. Op 24 september is dat Ammerzoden. Het publiek is hier tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom op Kasteel Ammersoyen en er is gratis toegang. 

De Gelredag maakt deel uit van de activiteiten van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN), Erfgoed Gelderland en het Nederlands Openluchtmuseum om de rijke geschiedenis van Gelderland bij toerist en inwoner van Gelderland onder de aandacht te brengen.

Gelredagen

De Ridders van Gelre bezoeken telkens andere plekken, reizen kriskras door de provincie en ontmoeten per week andere mensen die bijzonderheden vertellen over de locaties die bij het thema van die week passen. Op 24 september is het publiek van harte welkom in Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden, waar het programma in het teken staat van de gouden eeuw van Gelre.

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is één van de mooiste middeleeuwse kastelen van Nederland. Vier ronde torens op de hoeken, geheime trappen in de dikke muren, spannende zolders en duistere kelders. Kasteel Ammersoyen heeft het allemaal. Het leven in de middeleeuwen komen tot leven met live-muziek. Zowel op de voorburcht als in het kasteel is er volop mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje. Het is op deze Gelredag ook Burendag. Ook dat gaan we vieren in dit Gelderse kasteel onder de rook van buurprovincie Noord-Brabant. De buren van het kasteel uit Ammerzoden krijgen een bijzondere ontvangst.

Gelderse geschiedenis

RBT KAN, Erfgoed Gelderland en het Nederlands Openluchtmuseum werken intensief met elkaar samen om ‘Het verhaal van Gelderland’ bij toerist en inwoner van Gelderland onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt aan de hand van thema´s als ´Romeinen´, ´Kastelen´,  ´Hanzesteden´, ´Tweede Wereldoorlog´ en ‘’Veluwe’. Deze thema´s komen ook terug in de Gelredagen van dit najaar. Alle informatie over de Gelredagen staat op www.spannendegeschiedenis.nl