LingeFilm organiseert het Film Food Festival

30 september 2016

Vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober heeft LingeFilm het Film Food Festival georganiseerd. Het hele weekend staat De Pluk in het teken van eten, koken, culinair en gezond. 

Het belooft een héérlijk weekend te worden. Hoogtepunt van het festival is de marathondag op zaterdag 8 oktober, wanneer maar liefst 11 speelfilms/documentaires worden vertoond. Bijzondere is dat er bij iedere film/docu een ‘kijk en proef’ is. Er wordt natuurlijk van alles geproefd: bier, wijn, smoothies, insecten, salades, Flammkuchen, Palmesteyn-vlees en Japanse thee. En er wordt veel over food verteld door bijv. Arjen de Boer van Food Inspiration Magazine, Pascal van den Ham van Tony Chocolonely, diëtiste Alice Tekelenburg en John Merks van Wijnkoperij Luuc van Boort uit Zaltbommel.

Het startsein voor het festival is op vrijdagavond wanneer LingeFilm samen met chef-kok Laurent Schandrin een filmdiner voor 100 personen bereidt. Na de maaltijd wordt de speelfilm ‘Burnt’ vertoond. Deze avond is al uitverkocht.

Zaterdag 8 oktober start het Film Food Festival om 13.00 uur. Totaal worden er 11 films/docu’s vertoond. Speciaal voor het festival zijn er, naast de vaste theaterzaal, nog twee filmzalen ingericht. Films die vertoond worden zijn ‘Noma, the perfect storm’ over het restaurant van geniale chef-koks René Redzepi en Claus Meyer in Kopenhagen dat meerdere keren tot beste restaurant ter wereld is verkozen; ‘Somm into the bottle’ waarin de geschiedenis, plezier, zin en onzin van wijn wordt verteld aan de hand van het openen van tien verschillende flessen wijn; ‘Bugs’ over smakelijke insecten; ‘Tony’ over doorzettingsvermogen dat beloond wordt met eerlijke chocolade; ‘That Sugar Film’ over de zoektocht naar de bittere waarheid over suiker; ‘It all starts with beer’ over de parallellen van de bierrevolutie in Amerika 20 jaar geleden en die in Nederland nu; ‘Portret van een tuin’ een ode aan de tuin en zijn tuinders; ‘Vleesverlangen’ waarin vleesjunk Marijn van haar vleesverslaving probeert af te komen; ‘Chef’ waarin Carl een foodtruck begint om zo zijn passie voor koken en zijn levenslust terug te vinden en ‘An a sweet taste of life’ over de Japanse Sentaro die een bakkerswinkeltje runt. De dag wordt afgesloten met ‘La Grande Bouffe’ een Frans-Italiaanse cultfilm over een groep bourgeoisvrienden die een bijzondere uitweg zoeken uit hun deprimerende bestaan.
Bij alle films hoort een ‘kijk en proef’ door ondernemers uit de buurt, zoals Eva&Elvira, Insects for all, Eten & Drinken Geldermalsen, Gasterij ‘de Os en het Paard’ Deil en Landgoed Palmesteyn. Dat wordt een smakelijk hapje voor oog en mond.

Tijdens het Film Food Festival worden in een aparte zaal korte films van cursisten van de workshop ‘Filmen met je smartphone’ van Annelotte Verhagen vertoond. Zij geeft festivalbezoekers in de middag gratis hints en tips over hoe te filmen met je smartphone.

Belangrijk onderdeel van het festival is het Foodplein in én buiten De Pluk. Festivalbezoekers kunnen hier de hele middag genieten van vele lekkernijen van diverse smakelijke bedrijven uit Geldermalsen en omgeving. Het foodplein is de hele dag (13.00 – 20.30 uur) vrij toegankelijk.

LingeFilm KIDS is tijdens zo’n festival natuurlijk ook aanwezig. Speciaal voor de kinderen is er op zondag 9 oktober om 14.00 uur een show over food van TV-kok Pierre Wind. Hij zal samen met de kids ook wat hapjes bereiden. Na deze workshop worden er twee afleveringen uit de serie ‘Bij Ron in het pension’ vertoond. De serie is opgenomen Gasterij ‘de Os en het Paard’ in Deil. Pierre Wind speelt in deze serie de overijverige eigenaar van een pension. En grote kans dat je nog vrienden of vriendinnen op het grote scherm tegenkomt, want veel inwoners van Deil zijn als figurant opgetreden.

De kaartverkoop gaat voorspoedig, dus als je zeker wilt zijn dat je naar jouw favoriete film en ‘kijk en proef’ kunt, koop dan snel je kaartje(s) via www.lingefilm.nl. Dan ben je verzekerd van een heerlijk weekend!