Nieuw in Tiel: parkeerkosten betalen met het puntentegoed op je FlipPas!

07 september 2016

Uniek in Nederland: winkelen in de binnenstad, punten sparen bij je aankopen en mét die punten betalen bij de parkeerautomaten. In Tiel kan het vanaf nu!

Op dit moment zijn alle parkeerautomaten voor vooraf betalen aangepast, en in een tweede stadium worden ook de automaten voor achteraf betalen voorzien van de aangepaste software. 

Gert-Jan van Ingen, binnenstadmanager van Tiel: ‘De FlipPas is in november vorig jaar ingevoerd en het was onze vurige wens dat het winkelend publiek mét deze pas ook kan betalen bij de parkeermeters. Zo geven de winkeliers eigenlijk het parkeergeld terug aan hun klanten. Het is daarmee gelijk een stimulans voor het winkelend publiek om ook bij de deelnemende partijen hun inkopen te doen. En daarmee een middel in het behoud van de winkels in onze binnenstad. Eigenlijk dus een win-win situatie’. 

Tiel is de eerste gemeente in ons land waarbij de partijen op een dergelijke manier de handen ineen hebben geslagen. Dat is mede mogelijk door het feit dat alle openbare parkeerplaatsen in Tiel in gemeentelijk beheer zijn. Behalve de gemeente hebben ook Stadspromotie Tiel, de FlipPas BV en de ondernemersvereniging Hart van Tiel samengewerkt om dit te realiseren. 

Wat is de FlipPas?
De FlipPas is een loyaliteitssysteem met 70 deelnemende bedrijven in Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. Voor meer informatie over dit spaarsysteem, kijk op www.flippas.nl.