Muzikale Mo(NU)menten op KunstFort Asperen

21 september 2017

Muzikale Mo(NU)menten is een project waarin – verdeeld over 5 weekenden in september 2017 – concerten plaatsvinden op historische (erfgoed)locaties in het Rivierengebied in alle muzikale genres. In het programma worden verbindingen gemaakt tussen professionals, young professionals, jong talent en uitstekende amateurs uit het Rivierengebied. Op zaterdag 23 september organiseert Muzikale Mo(NU)menten een dagvullend programma op KunstFort Asperen.

Artiesten op KunstFort Asperen:

Betuws Blaas Quintet (11:00)
Vanwege een kamermuziekavond in 2010 van het Betuws Symfonie Orkest is dit gelegenheidsquintet begonnen. Dit beviel zo goed dat ze samen zijn blijven spelen! Het Betuws Blaas Quintet bestaat uit: Ineke Veerman, Jacqueline van Muijlwijk, Marnix van den Berg, Erica de Winter en Bernadette Harperink.

Klubo Akordiona (12:00)
Klubo Akordiona is in 1953 opgericht door de heer P. van Vlaanderen. Het orkest wordt gevormd door een groepje enthousiaste muzikanten en staat sinds kort onder leiding van Piet Schiltman. Het repertoire bestaat uit zowel serieuze concertstukken als meer populaire muziek.

Tzjill jongerenkoor (13:30)
Als je (bijna) op de middelbare school zit of je bent er net vanaf en je vindt het heerlijk om te zingen, dan kun je terecht bij jongerenkoor Tzjill in Geldermalsen. We gaan uit van een modern repertoire en zingen voornamelijk Engelstalige nummers.

Tzjill Kidz (13:30)
Tzjill-kidz is het kinderkoor van Tzjill. Je kunt bij Tzjill-kidz komen zingen vanaf 8 tot ongeveer 12 jaar. Samen met de dirigent werk je aan de klank van het kinderkoor, maar ook aan je presentatie op het podium. Je leert spelenderwijs hoe je je voor het publiek moet presenteren.

Ad Astra (15:30)
Muziekvereniging Ad Astra uit Asperen werd opgericht op 15 september 1898. De vereniging bestond aanvankelijk alleen uit een fanfareorkest, maar later werd de vereniging uitgebreid met een leerlingenorkest, een slagwerkgroep en een dweilorkest.

Muzikale Mo(NU)menten is een initiatief van Cultuur– en erfgoedpact Rivierenland en wordt gecoördineerd door het Servicepunt Amateurkunst. Met Cultuur- en erfgoedpact werken gemeenten en provincie samen aan de versterking van kunst en cultuur in de Gelderse regio’s. Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland bestaat uit de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Neerijnen, Maasdriel, Lingewaal, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.