The Eagle Huntress met gratis Vogelshow bij LingeFilm

12 september 2017

Op zondagmiddag 17 september kun je kijken naar de prachtige beelden van “The eagle huntress”. Zij wil de eerste adelaarjager van Mongolië worden, maar de gevestigde orde ziet dat niet zitten. Voorafgaand aan de film organiseert LingeFilm in samenwerking met Valkerij Culemborg een spectaculaire roofvogelshow.

In ‘The eagle huntress’ heeft de jonge Aisholpan een grote droom: ze wil net als haar vader en opa een adelaarsjager worden. Een klein probleem: de gevestigde orde van Mongolië vindt dit niks. Een vrouw hoort toch thuis te zorgen voor thee en het eten? Maar Aisholpan laat zich daar niet door weerhouden en gaat aan de slag om iedereen het tegendeel te bewijzen. Haar vader geeft haar de kans om mee te doen aan een prestigieuze wedstrijd, waar definitief duidelijk wordt dat Aisholpan een natuurtalent is.

Voorafgaand aan deze film, om 14.00 uur, organiseert LingeFilm in samenwerking met Valkerij Culemborg een spectaculaire roofvogelshow. Het wordt een interactieve demonstratie waarin je kennis maakt met verschillende roofvogels en uilen. De ervaren valkeniers vertellen honderduit. Je kunt de prachtige dieren in volle vlucht bewonderen en natuurlijk ook van heel dichtbij bekijken. De show is op de parkeerplaats van de Pluk. Als bezoeker van de film heb je gratis toegang tot deze show.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl