Kunstroute door het Land van Maas en Waal

18 september 2018

Op zaterdag 29 en zondag 30 september kun je voor de tiende keer de kunstroute KunstBakens rijden door het Land van Maas en Waal. De deelnemende kunstenaars laten werk zien in hun eigen atelier, maar ook op diverse andere locaties.

De route voert dit jaar aan de Maaskant door Alphen en Appeltern, aan de Waalkant wordt geëxposeerd in Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen en Druten. 

Overzichtstentoonstelling STROOM
Centraal in de kunstroute staat de overzichtstentoonstelling, waar elke kunstenaar twee werken exposeert: een vrij werk en een werk dat zijn oorsprong vindt in het woord STROOM.

Ter inspiratie en ondersteuning bij dit thema heeft iedere kunstenaar een mooi kistje ontvangen met een heerlijk flesje Kopke 10 Port. Hoe de deelnemers dit gaan gebruiken, is te zien in de overzichtsexpositie (Zandstraat 98 in Beneden-Leeuwen). 

Artist-in-residence
Een viertal kunstenaars heeft zich als artist-in-residence drie dagen terug getrokken in de leegstaande Gravin van Rechterenschool in Appeltern. Om zelfstandig te werken, maar vooral ook om zich te laten inspireren door elkaars werk. Vanuit de gedachte dat ongestoord werken in een andere omgeving kan leiden tot nieuwe inzichten en onverwachte resultaten. De uitkomst hiervan is ook te bezichtigen in de overzichtsexpositie.

Kunstroute tien jaar
Veel kunstenaars schenken aandacht aan het tienjarig jubileum van KunstBakens door een creatie van 10 bij 10 centimeter te maken. 

De ateliers zijn op zaterdag 29 en zondag 30 september open tussen 11.00 en 17.00 uur. Bij elke kunstnaar en bij de overzichtstentoonstelling kun je de speciale routecatalogus kopen voor €3,-. Meer informatie op: www.kunstbakens.nl

Uitnodiging Route Kunst Bakens