Kijkje achter de schermen bij de kwekerij

13 september 2018

Benieuwd hoe bomen en struiken geteeld en gerooid worden? Hoe je bomen moet verplanten en welke stappen er gezet worden voordat een plant in je tuin staat? Kom een kijkje nemen bij de kwekerijen in de regio. 

B&P BoomkwekerijenBatouwe Boomkwekerijen B.V en Combinatie Mauritz openen hun deuren op zaterdag 22 september van 10.00 tot 16.00 uur. 

Bij B&P Boomkwekerijen in Opheusden wordt op 90 hectare topkwaliteit bomen en struiken geteeld. Deze vinden hun weg door heel Europa. Ontdek hoe het teelprcoes in z'n werk gaat. Er zijn diverse demontstraties te zien zoals kluiten, rooien, snoeien en grondbewerking. 

Bij Batouwe Boomkwekerijen in Dodewaard kun je zelf ervaren hoe het is om een plant te maken en deze te verplanten en kun je deelnemen aan rondleidingen door het bedrijf. 

Innovatie en mechanisatie zijn speerpunten bij Combinatie Mauritz in Opheusden. Er is v eel te beleven voor jong en oud. De kids kunnen op een machine rijden of met een kraan graven. Ook is er een ontdekkingstocht om je kennis te vergroten en staat er een eierbakmachine. 

De toegang is gratis en de koffie staat klaar! Voor de kinderen is een leuk presentje beschikbaar (op=op)

Meer informatie: www.komopdekwekerij.nu

 

Flyer _A4liggend _Komopde Kwekerij _def _ak (1)