Activiteiten tijdens de herfstvakantie in Kasteel Ammersoyen

15 oktober 2015

In de herfstvakantie worden er op Kasteel Ammersoyen verrassende evenementen georganiseerd. Super leuk! Wat dacht je van een Kinder kasteelrondleiding, een speciale kindervoorstelling of de unieke Kastelennacht?

Kinderkasteel Rondleiding 25 oktober 2015 - 1 november 2015
In de herfstvakantie van 25 oktober t/m 1 november zijn er in kasteel Ammersoyen iedere dag rondleidingen speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders.

Tijdens de Kinderkasteel Rondleiding neemt een gids je mee door het middeleeuwse kasteel met torenkamers, een ridderzaal, 'plonsplees' en schatkisten. Voor even waan je je een ridder of jonkvrouw. Ook nemen we een kijkje in de wapenkamer, de museumzolder en de spannende kerker van het kasteel! Na afloop krijgen alle kinderen een kasteeldiploma uitgereikt en kunnen ze in de taveerne knutselen en kleuren of een spelletje doen.
Meer informatie

Kindervoorstelling 28 oktober 2015
Muzikaal Verteltheater De Rode Maan vertelt, zingt en speelt in kasteel Ammersoyen de voorstelling 'Toedan en Watnou' voor kinderen van 5 t/m 10 jaar.
Meer informatie 

Kastelennacht 31 oktober 2015
Rondleidingen bij kaarslicht door kasteel Ammersoyen. Eén keer per jaar, tijdens de Kastelennacht, kun je kasteel Ammersoyen bekijken bij kaarslicht. Tijdens deze unieke avondrondleidingen nemen de vroegere kasteelbewoners je mee terug in de tijd. Luister naar hun verhalen en beleef het kasteel op zijn mooist bij haardvuur en kaarslicht.
Meer informatie

Niet meer in de herfstvakantie maar wel heel erg leuk:
Cursus Drakologie 8 november 2015
Wil jij alles over draken weten? Doe dan mee met de Cursus Drakologie in kasteel Ammersoyen. Je krijgt drakenles van de professor Leonardus dell Drach, je mag leuke proefjes doen en je gaat op zoek naar de huisdraak van het kasteel.
Meer informatie