Magnifiek Maasdriel

De gemeente Maasdriel ligt in de schitterende Bommelerwaard tussen de krachtig stromende rivieren Maas en Waal. Dat een plattelandsgemeente allesbehalve saai is, bewijzen de elf pareltjes van dorpen die uitnodigen voor een gezellig dagje uit.

De geschiedenisliefhebber kan dankzij de rijke geschiedenis van de regio zijn hart ophalen, maar ook aan kinderen is gedacht. Vlakbij Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden ligt Kids Castle in Hedel; de grootste dooltuin van Nederland met uitkijktoren, glijbanen en meer. 

Gemeente Maasdriel telt elf dorpskernen: Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel, Well en Wellseind. 

Tips in Maasdriel

 • Kasteel Ammersoyen

  Kasteel Ammersoyen

  Kasteel of Landhuis

  Ammerzoden

 • Kinderspeelparadijs Kids Castle

  Kinderspeelparadijs Kids Castle

  Speeltuin

  Hedel

 • IJsboerderij De Schoonheuvel

  IJsboerderij De Schoonheuvel

  IJssalon

  Hedel

 • Boerderij De Spijken

  Boerderij De Spijken

  Appartement

  Ammerzoden

 • Hoppies

  Hoppies

  Speeltuin

  Ammerzoden

 • Boerengolf/ Voetgolf Hedel

  Boerengolf/ Voetgolf Hedel

  Boerengolf

  Hedel

Terug in de tijd

Tip Mag _Klompenmakerij Van Kuijk _2011In de Klompenmakerij Van Kuijk in Velddriel krijg je het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. Meester Klompenmaker Frans van Kuijk vertelt levendig over het oude ambacht. Je kunt er ook klompen aanschaffen. Een origineel cadeau voor een vriend of voor jezelf. Want eerlijk is eerlijk, klompen zitten heerlijk!

TIP: Volg de workshop klompen beschilderen. Je mag dan voor jou op maat gemaakte klompen naar eigen smaak inkleuren.

Genieten van het landschap

De gemeente Maasdriel is gelegen in de prachtige Bommelerwaard en kent een rijke historie. Aardbeien, bloemen en champignons zijn kenmerkend voor de regio. Met deze fiets- en wandelroutes kom je beide gegarandeerd tegen.

 • Grote Rivierenroute

  Grote Rivierenroute

  Combineer het beste in Rivierenland

 • Bommelerwaardse Kasteelroute

  Bommelerwaardse Kasteelroute

  Ware ontdekkingstocht langs Bommelerwaardse kastelen

 • Kersentocht Bommelerwaard

  Kersentocht Bommelerwaard

  Fiets de kersentocht door de Bommelerwaard

 • Bommelse dijken

  Bommelse dijken

  Als je de Bommelerwaard beter wilt leren kennen, is dit de juiste route.

 • Baanbrekerpad

  Baanbrekerpad

  Het Baanbrekerpad, een ‘klompenpad’ van 10 kilometer lengte loopt door het buitengebied van Ammerzoden en Well en laat je kennismaken met het rivierenlandschap in al haar dynamiek.

Verkleden als jonkvrouw of ridder

De gemeente Maasdriel is onderdeel van de regio Bommelerwaard. Dit gebied kent een rijke geschiedenis, die zichtbaar is in de evenementen die hier georganiseerd worden. Wat dacht je van de jaarlijkse middeleeuwse verkleedpartij op Kasteel Ammersoyen in mei? 

Handjeklap in Hedel

Paardenmarkt _Hedel _karelvan KoppenAl een kleine 300 jaar vindt op de eerste maandag na 1 november de Paardenmarkt in Hedel plaats. Al in de vroege ochtend worden zo'n 1800 paarden aangevoerd. Daarna zie je het bekende handjeklap en wisselt het paard van eigenaar. Naast de Paardenmarkt is er ook een warenmarkt en een kermis.

WIST JE DAT: Hoewel het handelen nog op de oude manier gaat, staat dierenwelzijn tegenwoordig hoog in het vaandel tijdens de markt. Er is te allen tijden een dierenarts aanwezig die de aanwezige paarden controleert en indien nodig naar een opvang brengt.