Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Oranjestad Buren

Het pittoreske Buren ligt verscholen aan de Korte, een zijriviertje van de Linge. Dit vestingstadje heeft een rijke geschiedenis, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de Oranjes. Niet alleen trouwde Willem van Oranje er in 1551 met Anna van Egmont, maar vandaag de dag zijn prinses Beatrix en koning Willem-Alexander nog altijd graaf en gravin van Buren. En het stadje heeft nog veel meer verrassends te bieden!

Ontdek de historie

Wanneer door je gezellige smalle straatjes loopt waan je je even terug in de geschiedenis! Loop over de vestingwal en ga op de foto met het beeld van Willem van Oranje en Anna van Egmont. En breng zeker een bezoek aan de St. Lambertuskerk!

Toeristen Informatie Buren (TIB)

Toeristen Informatie Buren (TIB) is hét startpunt voor een bezoek aan de vestingstad, met alle informatie over Buren en omgeving. Ook kun je hier terecht voor stadswandelingen en groepsarrangementen op maat.

Meer informatie

Routes langs Buren

Uitgelicht in Buren

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld