Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Culemborg: een bruisende stad aan de Lek

Van middeleeuwse stadsmuren en kronkelende straatjes tot bijzondere restaurants en winkels… Culemborg klopt!

In Culemborg heerst een bruisende sfeer. Je wordt er verrast door de historische sfeer van de stadsgrachten, en in de oude binnenstad tref je veel galerieën en ateliers aan. Het mag duidelijk zijn: in deze stad wonen veel creatieve mensen! Dat zorgt ook in de vele cafés en op de terrassen voor een bruisende sfeer, zowel overdag als ’s avonds.

Veerpont Culemborg – Schalkwijk

Tussen Culemborg en Schalkwijk vaart een veerpont geschikt voor alle soorten verkeer en vaart het hele jaar door. Vanuit Culemborg vertrekt hij bij de jachthaven aan de Veerkade. Vanuit Schalkwijk vertrekt de pont vanaf de Veerweg, een zijweg van de Lekdijk.

Meer informatie

Shoppen in Culemborg

Wie leuk wil shoppen zit goed in Culemborg. Loop eens binnen bij een ambachtelijke bakker of leuke cadeaushop. De stad heeft trouwens veel Fairtrade-aanbod. Daarom mag Culemborg zich officieel ‘Fairtrade Gemeente’ noemen!

Meer informatie

24 uur in Culemborg

Culemborg is een bruisende en veelzijdige stad aan de Lek. Ga lekker shoppen in de sfeervolle binnenstad, loop binnen bij een ambachtelijke bakker of een gezellig restaurantje of duik in de geschiedenis van de stad tijdens een stadswandeling.

Wil je weten wat je in 24 uur allemaal kunt zien & doen in Culemborg?

Ontdek het hier!

Routes rondom Culemborg

Toeristisch Informatie Punt  (TIP)

Bij het toeristisch informatiepunt (TIP) van Culemborg kun je terecht voor actuele informatie over de toeristische mogelijkheden in Culemborg en omstreken.

Meer informatie

Overnachtingstips in Culemborg

Museum Elisabeth Weeshuis

Het is leuk in het weeshuis! Echt? Was het er dan niet streng en liefdeloos? Hoe het was om in een weeshuis te wonen, kun je zelf meemaken! Verkleed je als weeskind, ontdek de enge beestjes in het bed, draai aan het spinnewiel en speel de filmquiz. Ontdek zelf was er nog meer te beleven is!

Meer informatie

Uitgelicht in Culemborg

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld