Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Baanbrekerpad

10 KM 2 uur wandelen

Het Baanbrekerpad, een ‘klompenpad’ van 10 kilometer lengte loopt door het buitengebied van Ammerzoden en Well en laat je kennismaken met het rivierenlandschap in al haar dynamiek.

Het landschap wordt gekenmerkt door stroomruggen, vroegere rivierbeddingen, relicten van vroegere dijkdoorbraken en verdedigingswerken. Het gebied waar dit Klompenpad door heen loopt heeft door overstromingen en hoge grondwaterstanden vele veranderingen doorgemaakt . De wielen in de Wellsche Waard herinneren aan de talloze dijkdoorbraken. Je passeert daarnaast de vroegere bedding van de Maas, die in 1904 vanwege de wateroverlast en overstromingen werd verlegd.

De komst van gemaal De Baanbreker in 1950 in Wellseind speelde eveneens een belangrijke rol in de ontwatering van de landbouwgronden én is een architectonische parel. Bezoek onderweg het imposante Kasteel Ammersoyen; één van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten van Nederland dat tegenwoordig in bezit is van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het kasteel is jaarrond te bezoeken. En in het Koetshuis bij het kasteel is gelegenheid voor een drankje of een lunch.

Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee en wild loopt.

Kijk voor de routebeschrijving, actuele routeinformatie, folderverkooppunten en recensies van wandelaars op Klompenpaden.nl.

Let op: honden mogen helaas niet mee op de klompenpaden in verband met mogelijke verstoring van vee en wild.

 

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor IOS en hier voor Android.


Lees meer
Startpunt 't Wellse Veerhuis
Wellsedijk 29
5325 XN Well
Knooppunten
Eindpunt 't Wellse Veerhuis
Wellsedijk 29
5325 XN Well
Aangeboden door:
Delen: