Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kanoroute over de Linge

22 KM

De Linge slingert dwars door de Fruittuin van Nederland langs lieftallige dorpjes als Buren, Asperen en Beesd.

Stap in een kajak of Canadese kano en verken de Linge. Vanaf het water heb je een unieke kijk op het Rivierenlandschap met zijn fruitbomen, weiland en monumentale huizen.

Kies voor een route van 9, 13 of 22 kilometer. Na een korte instructie en een beetje hulp bij het instappen kun je zelfstandig, zonder begeleiding een fantastische kanotocht door de Betuwe maken.

Omdat er vrijwel geen stroming is op de rivier kun je zowel stroom op- als stroom afwaarts varen.

Kanovaren op de rivier de Linge is uitermate geschikt voor het hele gezin, er zijn geen gevaarlijke obstakels, stroomversnellingen en er is vrijwel geen gemotoriseerde scheepvaart.

Je kunt een kanotocht starten vanuit drie locaties: Buurmalsen, Enspijk, en Leerdam. Wanneer je een kano huurt vanuit één van deze locaties, dan is het de bedoeling dat je deze daar aan het eind van de dag weer inlevert.

Wil je meer van de Linge zien? Laat je dan ophalen met de transportservice of stap op de fiets om zelf terug te fietsen naar het startpunt van de kanotocht.


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
Eindpunt
Aangeboden door:
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.