Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Marspad

13 KM 2,5 uur wandelen

Het Marspad loopt van Kesteren naar Rhenen en weer terug. Onderweg passeer je het mooie buitengebied, zie je oeverwallen en oude stroombeddingen. Met de voetveer steek je de Nederrijn over.

Naast de prachtige natuur, heeft geschiedenis ook een plekje in het landschap. Er staan veel historische boerderijen, waarvan de bouw van de oudste gedateerd zijn in de 17de eeuw. De Marsdijk stamt uit 1500. Daarvoor hadden de verschillende takken van de Rijn alle ruimte in het gebied. De beddingen van de Oude Rijn en de Leijgraaf, voormalige armen van deze rivier, zijn één van de vele overblijfselen hiervan.

De route wordt aangegeven met een groene markering in de vorm van een klomp. Het Marspad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Batouwepad (16 km) door bij het kruispunt met de Vicarieweg linksaf te slaan naar de Remsestraat. Volg hiervoor de paarse markeringen.

Het Marspad start bij Het Gerecht (Dorpsplein 6) in Kesteren. Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om verstoring van vee en wild te voorkomen. Dit is aangegeven op de openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt.

Voor actuele routeinformatie, wijzigingen, informatie over folderverkooppunten en recenties van wandelaars over deze route klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor iOS en hier voor Android.


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
Eindpunt
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app