Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Neerijnenroute

58 KM 3,5 uur fietsen (2,5 uur met een e-bike)

De Neerijnenroute neemt je mee langs tal van monumentale gebouwen, door een gevarieerd landschap en in het bijzonder over de dijken langs de fraaie waal.

Kern van de Neerijnenroute is het dorp Neerijnen in de gelijknamige gemeente.

Vanuit beginpunt Neerijnen fiets je door een gevarieerd landschap. Om te beginnen voert de Neerijnenroute door het ruilverkavelinggebied.

Later, als Tiel in het zicht komt, vervolgt de route zijn weg over de dijken langs de waal. Stroomafwaarts volg je de route van deze fraaie, machtige rivier.Onderweg passeer je eerst het Mariabos bij Ophemert alvorens je de dikke toren van Varik in het zicht krijgt. De karakteristieke dikke toren van Varik is sinds kort weer toegankelijk en bied je een schitterend uitzicht van de mooie omgeving die je per fiets doorkruist.

Bij mooi weer kun je Kasteel Neerijnen en Kasteel Waardenburg zien liggen. Beide kastelen tref je later nog op de Neerijnenroute. Ook passeer je nog uitgestrekte uiterwaarden, de Crobschewaard en het komgrondengebied met twee prachtige wipmolens en eendenkooien.


Lees meer
Startpunt UIT-spanning Het Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
Neerijnen
Knooppunten
74
14
73
72
40
23
71
70
75
76
77
79
90
94
93
92
91
56
Eindpunt UIT-spanning Het Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
Neerijnen
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Delen:

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld