Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Rondje Heukelum-Zuid (Orchideeënroute)

8 KM 1,5 uur wandelen

Tijdens deze tocht ga je op zoek naar de orchidee, de bloem waar het allemaal om draait. Ontdek de schoonheid van de natuur en de bijzondere diersoorten die in dit gebied leven.

Ongetwijfeld kom je op verschillende plekken de Wespen- en Rietorchidee tegen. Daarnaast ervaar je de prachtige schoonheid van de natuur en de bijzondere diersoorten die voorkomen in dit gebied, zoals de ijsvogel en bevers. Ook bijzonder voor onderweg: Neem het trekpontje in natuurgebied De Koornwaard. Ook leuk voor de kinderen.

Onderweg passeer je ook Kasteel Merckenburg. Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek, maar wel mooi om van buiten te zien. Het was ooit een robuust kasteel met torens, een binnenplaats, dubbele gracht en een voorburcht. Tegenwoordig oogt het meer als een rustiek achttiende eeuws landhuis.

De route is aangegeven met gele markeringen. Het is tijdelijk niet mogelijk om het trekpontje in natuurgebied De Koornwaard te nemen. Je kunt in plaats daarvan de Appeldijk volgen. 


Lees meer
Startpunt Historisch centrum Heukelum
Molenkade 1
4161 CK Heukelum
Eindpunt Historisch centrum Heukelum
Molenkade 1
4161 CK Heukelum
Aangeboden door:
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.