Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Rondje Neerijnen

6 KM 1 uur wandelen

De omgeving rondom Huis Neerijnen en Kasteel Waardenburg is prachtig om doorheen te wandelen. Geniet van de natuur en de vele bezienswaardigheden.

De wandelroute begint bij TOP UITspanning het Stroomhuis, een voormalig schakelstation dat sinds drie jaar haar deuren heeft geopend als horecagelegenheid.

Nadat je een stuk door de polder hebt gelopen, arriveer je bij Kasteel Neerijnen, dit was het eerste adellijke huis in Neerijnen. Het kasteel vormt samen met kasteel Waardenburg één landgoed. In Neerijnen kom je langs een prachtig kerkje uit 1865.

Aan de Waalbandijk passeer je de molen Waardenburg, een rietgedekte korenmolen die uit 1780 stamt. Even later kom je bij Kasteel Waardenburg. Het kasteel stamt uit de dertiende eeuw, maar van het oorspronkelijk gebouw is nog maar de helft over. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog is de zuidvleugel verwoest. Volgens een legende heeft de beruchte Dokter Faust op het kasteel gewoond. Hij sloot een pact met de duivel, maar nadat deze was beëindigd werd hij uit de kasteeltoren gegooid.

Terug bij Het Stroomhuis kun je gezellig een terrasje pakken.


Lees meer
Startpunt
Eindpunt
Aangeboden door:
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.