Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Skateroute Culemborg

18 KM 2,75 uur skaten

Het Rivierengebied leent zich uitstekend voor skaten en skeeleren. De eindeloze dijken, het mooie rivierenlandschap, de weilanden, fruitboomgaarden en de vele monumentale panden maken het zeer de moeite waard om op kleine wieltjes te beleven.

In het Lek en Linge-gebied rondom Culemborg zijn vier prachtige skateroutes uitgezet. De routes zijn voorzien van bewegwijzering. De skateroutes tonen de vergezichten over de uiterwaarden van de Lek en voeren langs de boomgaarden en oevers van de Linge naar de restanten van de Hollandsche Waterlinie.

De skateroutesroutes zijn gemakkelijk bereikbaar via de NS-stations Culemborg en Geldermalsen. Ze hebben ieder een lengte van ongeveer twintig kilometer. Wil je een langere afstand skaten, dan kun je gemakkelijk routes combineren..

Routes:
1. Waterlinieroute (ca 24 km);
2. Route Lekzicht (ca 18 km);
3. Oranjeroute (ca 22 km);
4. Route Lingezicht (ca 24 km)

De routekaartjes zijn te downloaden via Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge.

Let op: in 2017 wordt er gefaseerd gewerkt aan de dijken ten zuiden van de (Neder)Rijn en Lek, vanaf Hagestein tot en met Opheusden. Er kan ter plaatse een omleidingsroute gelden. Voor meer en actuele informatie zie www.dijkverbeteringhop.nl.


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
Eindpunt
Aangeboden door:
Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app