Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Sterke Dijkenroute

80 KM 5 uur fietsen (3,75 uur met een e-bike)

De Sterke Dijkenroute is voor sterke fietsers. Je fietst ruim 75 kilometer over de dijken van de wilde Waal. Na de hoogwaterperiode in 1995 zijn vele van deze dijken versterkt en op veilige hoogte gebracht, met behoud van natuur en landschap. Nu biedt deze fietstocht je schitterende dijklandschappen, met maar liefst 21 informatiepanelen over interessante wetenswaardigheden van de dijkversterking.

De route begint in Tiel en volgt de loop van de Waal tussen Tiel en Brakel. Aan beide zijden van de machtige rivier fiets je over versterkte dijken en leuke polderweggetjes, en natuurlijk langs de fraaie boomgaarden waar de Betuwe om bekendstaat.

Strek even de benen in Tiel, een verrassende stad aan de Linge en de Waal. Met de Stadswandeling en Beeldenroute kun je de vele gezichten van de stad ontdekken. Na Tiel steek je de Waal over met het pontje om de bochtige rivier stroomafwaarts te volgen door de mooie dijklandschappen, tot in Zaltbommel. Las hier even een rustpauze in om met behulp van de Gootspokenroute de fraaie beeldjes te vinden.

Vervolgens fiets je weer stroomafwaarts langs de Waal richting Brakel, waar je de rivier oversteekt en je fietstocht voortzet aan de andere kant, stroomopwaarts van Brakel naar eindpunt Tiel.


Lees meer
Startpunt Van der Valk Hotel Tiel
Laan van Westroijen 10
Tiel
Knooppunten
83
82
80
24
69
84
67
78
66
7
8
6
5
4
1
90
79
77
76
91
75
70
71
23
44
82
83
Eindpunt Van der Valk Hotel Tiel
Laan van Westroijen 10
Tiel
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Delen: