Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Thuisblijftips!

Door het Coronavirus zit heel Nederland in een situatie waardoor het momenteel niet mogelijk is om erop uit te gaan, behalve om af en toe misschien een frisse neus te halen. Zo zijn o.a. evenementen afgelast en musea en restaurants gesloten. Gelukkig zijn er ondernemers in Rivierenland die ervoor zorgen dat je ook thuis genoeg te doen hebt: geniet van een lekkere maaltijd, kleur een mooie kleurplaat van Flipje in of bekijk elke dag een interessant geschiedenisfilmpje. Hieronder staan een aantal leuke thuisblijftips in Rivierenland, waardoor je het huis niet uit hoeft. Weet jij ook nog een leuk initiatief? Laat het ons weten via info@rivierenland.biz.

Flipje kleurplaten en tekenoefeningen

Hoewel het Flipje en Streekmuseum momenteel gesloten is, hebben ze toch een leuke manier bedacht waarop je Flipje kunt blijven zien. Speciaal voor creatieve kinderen stellen ze een aantal kleurplaten en tekenoefeningen beschikbaar. Leuk om bijvoorbeeld naar opa’s en oma’s op te sturen, als je daar een tijdje niet op bezoek kunt gaan.

Meer informatie

Bekijk de collectie van kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen heeft in de loop der tijd diverse functies gehad, van klooster tot wasmachinefabriek. Tijdens restauratiewerkzaamheden zijn er verschillende voorwerpen gevonden die op het kasteel gebruikt zijn. Deze gebruiksvoorwerpen van metaal, aardewerk en glas laten vijf eeuwen kasteelgeschiedenis herleven. Benieuwd? Je kunt de collectie vanaf je eigen bank bewonderen!

Bekijk de collectie

Kasteel Ammersoyen in de Bommelerwaard

Download de Bloesemalert-app

De fruitbomen krijgen in deze periode mooie bloesem. Het liefst wil je dit natuurlijk met eigen ogen bewonderen. Helaas is dit door het Coronavirus niet mogelijk en wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Heb jij niet de luxe om in de buurt van je huis een boomgaard vol prachtige bloesem te hebben? Download dan de app Bloesemalert. Dankzij deze app kun je vanaf je eigen bank toch de ontwikkeling van de bloesem blijven volgen. Dagelijks word je op de hoogte gehouden van de actuele bloesemstand. Daarnaast kun je er ook terecht voor leuke bloesemweetjes en mooie foto’s. De app is nu te verkrijgen in zowel de App Store als de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

 

Geschiedenisfilmpjes en tekenopdrachten van Stadskasteel Zaltbommel

Stadskasteel ZaltbommelHet Museumatelier zet elke dag een geschiedenisfilmpje online. Deze filmpjes zijn door kinderen zelf gemaakt tijdens de Erfgoed-les ‘Bommelerwaard in Beeld’ op verschillende basisscholen en in opdracht van ‘Stichting Vrienden van de Bommelerwaardse Archieven’. Iedereen kan thuis de filmpjes over de streekverhalen en de rijke historie van de Bommelerwaard bekijken.

Om de fantasie en de creativiteit te laten stromen bij de thuiszittende kinderen kun je ook deelnemen aan een 30-dagen Tekenopdracht van het MuseumAtelier, deze is te vinden op hun Facebookpagina.

Meer informatie

 

Help de horeca!

Koninklijke Horeca Nederland heeft een platform opgericht om horecazaken die nu zonder inkomsten zitten te hulp te schieten. Ondernemers kunnen op dit platform een waardebon aanbieden voor hun horecazaak. Jij kunt deze waardebon kopen, waardoor je je favoriete horecazaak ondersteunt. Zo kunnen zij nu de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan!

Koop hier een waardebon

Heerlijke maaltijden & streekproducten thuisbezorgd

Verschillende restaurants in Rivierenland bieden momenteel de mogelijkheid om thuis te kunnen genieten van hun maaltijden. Ook kun je streekproducten thuis laten bezorgen, zodat je zelf een heerlijk gerecht kunt bereiden. Hieronder een overzicht van een aantal restaurants en streekwinkels waarbij bezorgen (en soms ook afhalen) mogelijk is.

Pannenkoeken Aan de Linge

De pannenkoeken bij Pannenkoekenboerderij Aan de Linge worden op een ambachtelijke wijze in de koekenpan gebakken, waarbij gebruik wordt gemaakt van streekproducten. Zo komt de tarwe van het beslag uit eigen dorp.
Meer informatie

Natuurlijk GRUUN

Voor al je dagelijkse fruit & groenten ben je bij Natuurlijk GRUUN aan het juiste adres. Van een malse krop ouderwetse botersla met lekkere frieslanders tot sperziebonen met gedroogde appeltjes!
Meer informatie

Van der Valk Tiel

Ook Van der Valk Tiel heeft in verband met de huidige situatie besloten om maaltijden thuis te bezorgen. Zo kun je toch genieten van een verrassende maaltijd zonder het huis te verlaten.
Meer informatie

Restaurant Eten & Drinken

De smaken zijn gebaseerd op de Franse keuken met invloeden van over de hele wereld. De gerechten zijn een combinatie van oude klassiekers en de moderne keuken met een verrassende twist. Producten uit de streek zijn bij Eten & Drinken favoriet.
Meer informatie

Maas en Waal Thuisbezorgd

De Facebookgroep Maas en Waal Thuisbezorgd is opgezet om alle horecaondernemers in het Land van Maas en Waal een warm hart toe te dragen en ze te steunen in deze moeilijke tijd. Staat jouw favoriete restaurant er al tussen?
Meer informatie

't Veerhuys Beusichem

Bij 't VeerHuys in Beusichem worden diverse vlees- en visgerechten bereid. Deze heerlijke gerechten kun je nu afhalen, zodat je er thuis ook van kunt genieten!
Meer informatie

‘t Veerhuis Opheusden

't Veerhuis in Opheusden heeft een uitgebreide bezorgkaart, boordevol met heerlijke gerechten.
Meer informatie

Het Heerenlogement

Restaurant Het Heerenlogement is gevestigd aan de Markt in Beusichem. Je kunt hier je bestelling ophalen, maar bezorgen is ook mogelijk!
Meer informatie

Het Dijkhuis

Bij Het Dijkhuis in Ophemert is er voor ieder wat wils! Je kunt hier gerechten bestellen van het restaurant, het eetcafé en de cafetaria.
Meer informatie

Stap in de wereld van GeoCraft!

GeoFort heeft Nederland, inclusief hun eigen forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft! In deze online wereld zijn alle wegen, rivieren, meren en gebouwen in Nederland ingeladen. Kruip dus zelf in de huid van een architect, engineer of een stedenbouwer en laat de gebouwen, straten en parken er nog realistischer uitzien!

Meer informatie

Ga van een waterglijbaan!

Bij vakantiepark het Eiland van Maurik vind je een gaaf overdekt zwembad met twee verschillende waterglijbanen. Wil jij ervaren hoe het is om hiervan af te roetsjen?

Bekijk dan hier een Virtual Reality filmpje van deze glijbanen

Feestje in je eigen woonkamer

Studio LEK & de Gelderlandfabriek organiseren samen livestreams van muziekuitzendingen genaamd ‘Niet afgelast’. Zo kun je live meegenieten van de muziek vanuit je eigen woonkamer. Wil je zeker weten dat je deze muzikale feestjes niet mist? Houd dan de pagina’s van Studio LEK & de Gelderlandfabriek in de gaten!

Gratis luisterboeken, ook voor niet-leden

Ook bij Bibliotheek Rivierenland zorgen ze ervoor dat je je thuis niet hoeft te vervelen. Er wordt een extra reeks mooie luisterboeken aangeboden in de LuisterBieb-app. Ook niet-leden van de bibliotheek kunnen hier een aantal luisterboeken verkrijgen!

Bekijk de luisterboeken hier

 

 

Neem een duik in de geschiedenis

Ben jij benieuwd waar de naam van Landgoed Mariënwaerdt vandaan komt? En ken jij de geschiedenis van Landgoed Waardenburg en Neerijnen? Duik snel in de spannende geschiedenis van verschillende landgoederen en kastelen!

Meer informatie

Doe mee aan de Nationale Bijentelling!

Momenteel is de bloesemperiode in volle gang, mede dankzij de bestuiving die plaatsvindt door bijen. Op zaterdag 18 en zondag 19 april vindt de derde Nationale Bijentelling plaats. Wil je hieraan meedoen vanuit je eigen tuin of op je balkon? Dat is zeer eenvoudig, ook als je niet zoveel van bijen weet. Met de gegevens krijgen wetenschappers meer kennis over de stand van de bijen, zodat ze deze (deels) bedreigde diersoort nog beter kunnen beschermen.

Doe mee!

Download de Bloesemalert app!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de actuele bloesemstand? Download dan nu de app ‘Bloesemalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app