Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Waterrecreatiegebieden in Rivierenland

In de zomermaanden zoeken veel mensen het water op voor afkoeling en vermaak. In Rivierenland zijn er verrassend veel activiteiten op en rond het water mogelijk. Met haar ligging tussen de grote rivieren is Rivierenland een walhalla voor waterliefhebbers. Van sportieve activiteiten, zwemplezier en loungen tot genieten van culinaire hoogstandjes, een rondvaart of van de schitterende natuur in de uiterwaarden. Maar wist je dat je ook in de winterperiode goed terecht kan bij een van de vele waterrecreatiegebieden? Waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen, watersporten, varen of kanoën, is het in de andere periodes van het jaar heerlijk fietsen en wandelen rondom het water. Of kom gewoon met de kinderen spelen op de speeltoestellen. Er is voor ieder wat wils. Wij vertellen je graag waar je allemaal terecht kunt.

Meer tips voor waterrecreatie

Tip: Parkeerabonnement

Kom je van ver? Moet je veel spullen meenemen? Of breng je het hele jaar door een bezoek aan een of meerdere van de waterrecreatiegebieden? Koop dan een parkeerabonnement. De recreatiegebieden van Uit®waarde zijn het hele jaar dagelijks geopend. Je hoeft geen entree te betalen, maar alleen parkeergeld voor je auto (De Meent uitgezonderd). Bij Beldert Beach betaal je alleen entree en kun je gratis parkeren. Voor maar €30 schaf je al een handig parkeerabonnement aan dat geldig is op meerdere parken. Kijk voor de meest actuele informatie en tarieven op de website van Uit®waarde.

Meer informatie

Met een boot, kano of sloep het water op?

Wil je lekker actief bezig zijn op het water? Huur dan ook eens een sloep of een kano. Laat je je liever rondvaren over de rivieren? Dan kun je ook meevaren met een rondvaartboot. We hebben vast wat opties voor je verzameld.

Bekijk meer rondvaarten

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.