Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Gemeente West Betuwe

Wie aan West Betuwe denkt, ziet meteen boomgaarden vol met appels, peren en kersen voor zich. Maar de gemeente heeft nog veel meer te bieden. Dit prachtig groene en waterrijke gebied is niet voor niets erg geliefd onder fietsers, wandelaars en toeristen. De rivieren de Linge en de Waal drukken duidelijk hun stempel op het gebied. Op en langs het water valt altijd iets te beleven. Fiets over de kronkelige dijken langs mooie dorpjes en historische stadjes zoals Asperen en Heukelum. Vroeger zwaaiden hier kasteelheren en soldaten de scepter. Dat zie je terug in de kastelen, forten, molens en stadswallen. Uit die tijd stammen ook de landgoederen Heerlijkheid Mariënwaerdt en Kasteel Neerijnen. Je kunt er tegenwoordig heerlijk wandelen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

In de gemeente West Betuwe vind je verschillende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zo is Fort bij Asperen één van de mooiste forten van de waterlinie. Het monumentale torenfort spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Fort Vuren was een strategische schakel in de lange keten van forten, tussen 1815 en 1870 aangelegd in het kade van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig biedt het stoere fort onderdak aan een Bed & Breakfast.

Meer informatie

TOP's in de gemeente

In de gemeente West Betuwe zijn diverse officiële Toeristische Overstap Punten en Toeristische informatiepunten. Daar kun je terecht voor informatie en gratis routes.

Meer informatie

West Betuwe wordt niet voor niets de fruitgemeente genoemd. In het voorjaar staat het gebied in bloei, overal zie je prachtige bloesem in de bomen. En in de zomer en het najaar worden daar de vruchten van geplukt. Dit is een unieke ervaring en moet je gewoon een keer gezien hebben! In de lente en zomer bruist het in de dorpen. Van jaarmarkten en dorpsfeesten tot georganiseerde wandel- en fietstochten, oftewel er valt genoeg te doen en te beleven.

De leukste fiets- en wandelroutes

Tips voor een dagje uit

Bezoek de Scheve Toren van Acquoy

Het dorp Acquoy is vooral bekend om zijn meest markante gebouw, de scheve toren van de Hervormde kerk. De toren staat al uit het lood sinds de bouw in de 15e eeuw. De toren wordt daarom ook wel de ‘Betuwse toren van Pisa’ genoemd.
Meer informatie

Maak een rondvaart over de Linge

Met het klassieke plezierjacht de Zeehond (1932) kun je een rondvaart over de Linge maken. Vanuit Deil vaar je o.a. langs landgoed Heerlijk Mariënwaerdt en Enspijk.
Meer informatie

Wandel over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Op het eeuwenoude landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt waan je je in de historie! Vanuit het landgoed vertrekken meerdere mooie wandelroutes.
Meer informatie

Tips voor overnachtingen

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app