Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Betuwse wijnen

Betuwse wijnen behoren tot de beste wijnen van de lage landen. Je vindt hier dan ook veel wijngaarden waar heerlijke wijnen geproduceerd worden. We lichten ze voor je uit. Je kunt hier terecht voor rondleidingen, proeverijen en interessante workshops. Ook organiseren de wijngaarden diverse evenementen die het bezoeken waard zijn.

Betuws Wijndomein

Het Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Zowel Diederik als Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid tijdens het werk in en rondom de wijngaard. Hiervoor worden alle druiven gebruikt, van de ‘groene oogst’ tot aan de druivenschillen na het druivenpersen. En dit past helemaal bij de visie van het wijndomein. Het wijndomein mag zich ‘beste wijngaard over jaargangen 2017-2018’ noemen.

Meer informatie

Wijngaard de Rijsakker

Het bourgondische Franse leven, met wijn als stralend middelpunt, was voor ons de aanleiding om zelf een wijngaard te starten. Nu telen we de mooiste druiven om daarmee heerlijke wijnen te maken. Maar het bourgondische leven is meer. Kom langs bij Wijngaard ‘De Rijsakker’, en proef het bourgondische leven zelf!
Meer info

Wijngaard De Kruithof

Wat is er aangenamer dan mooie momenten met elkaar delen onder het genot van wijnen en spijzen. Bourgondisch genieten en het creëren van mooie ontmoetingen, gecombineerd met gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Daar staat Wijngaard De Kruithof in Ophemert voor.
Meer info

Wijndomein Oude Waalstroom

In het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard, nabij Hurwenen, vind je Wijndomein Oude Waalstroom. In de wijngaard produceren wij, op een biologische, ambachtelijke en duurzame manier, onze kwaliteitswijnen van Nederlandse bodem.
Meer info

Herberg de Engel

Wat een uit de hand gelopen hobby allemaal kan veroorzaken… Wijnen nemen in “de Engel” een wel zeer bijzonder plaats in. Zo is deze wijngaard in Dodewaard de eerste wijngaard van de Betuwe, hebben de eigenaren diverse opleidingen gevolgd en natuurlijk duizenden wijnen geproefd. Kom tot rust in dit unieke stukje Nederland. “De Engel” is gelegen in het natuurgebied van de Hiense uiterwaarden, aan een dode arm van de Waal, de Strang genaamd.

Meer informatie

Evenementen met als thema wijn

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld